Greška

Došlo je do greške.

Facebook bolje objašnjava zbog čega vidimo neke objave i reklame

01.04.2019 12:40 | 0 Software/Web
Facebook bolje objašnjava zbog čega vidimo neke objave i reklame


Facebook svoj "timeline", sa hronološkom listom aktivnosti ljudi koje pratimo na društvenoj mreži, naziva News Feed. Međutim, News Feed je odavno izgubio klasični format i prioritet daje nekim objavama u odnosu na druge, a uključuje i reklame.

Obe ove karakteristike su postale izuzetno iritantne za određeni broj korisnika, posebno ukoliko nemaju iddeju o tome zbog čega je neka objava ili reklama istaknuta. Ne pomaže ni to što ne postoji mogućnost da se ovakvo stanje promeni.

facebook2_14.jpg


Facebook sada pokušava da bolje objasni zbog čega se neke objave pojavljuju ili su rangirane više od drugih (s obzirom na to da se ne pojavljuju uvek hronološki). Pritiskom na "Why am I seeing this post?" u meniju, otkriva se konkretan razlog, a u najvećem broju slučajeva to je zbog toga što smo pratili određenu osobu ili se priključili grupi koja je povezana sa tematikom iz objave.

Pored ovoga, funkcija daje neki uvid u to koliko često smo vršili interakciju sa objavama koje stižu od određene osobe ili grupe. Takođe, Facebook će povezati korisnika sa podešavanjima gde može da odredi šta želi da vidi u svom Feed-u.

facebook3_1.jpg


Kada su u pitanju Facebook reklame, već neko vreme postoji "Why am I seeing this ad?" opcija, koja sada indicira da je korisnik dao svoj e-mail ili broj telefona kompaniji koja se reklamira i da društvena mreža ništa ne radi na svoju ruku, već se kompletna interakcija svodi na odnos između kompanije čiju reklamu vidimo i korisnika.

Izvor: SlashGear

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Komentari

0 Dodaj komentar

Oppo Reno zvanični renderi ne pokazuju 10x zoom kameru

Poznat datum dostupnosti Samsung Galaxy S10 5G telefona

10504
10505
10506
10507
10508
10509