Facebook blizu cifre od dve milijarde aktivnih korisnika

Facebook ima dosta razloga za zadovoljstvo kada su u pitanju prva tri meseca 2017. godine.

Facebook ima dosta razloga za zadovoljstvo kada su u pitanju prva tri meseca 2017. godine. Kompanija je objavila prvi tromesečni finansijski izveštaj za ovu godinu, koji prikazuje odlične rezultate. Popularna društvena mreža sada ima 1,94 milijarde aktivnih korisnika na mesečnom nivou, što je za oko 300 miliona više nego u istom periodu prošle godine. Sada u proseku ima 1,28 milijarda ljudi koji svakog dana koriste Facebook.Kada su finansijski rezultati u pitanju, kompanija je ostvarila prihod od osam milijardi dolara, što je povećanje od 49% u odnosu na isti period 2016. godine. Facebook je ostvario preko tri milijarde dolara neto profita, što predstavlja ogromno povećanje od 76 procenata. Najveći deo ovoga dolazi od reklamiranja na mobilnim uređajima, što čini oko 85% ukupne zarade koju Facebook ostvaruje.
facebook2_6.jpgFacebook takođe konstantno investira u video segment, sa otkrivanjem svoje impresivne kamere naredne generacije od 360 stepeni, a istovremeno nastavlja da implamantira više sadržaja od 360 stepeni u News Feeds.Izvor: TweakTown

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi