Greška

Došlo je do greške.

Facebook bag javnosti izložio privatne objave 14 miliona korisnika

08.06.2018 14:15 | 0 Software/Web
Facebook bag javnosti izložio privatne objave 14 miliona korisnika


Facebookovi problemi sa povredom privatnosti korisnika se nastavljaju, a ovoga puta razlog je bag na društvenoj mreži. Najnoviji Facebookov glič je bio aktivan nešto više od nedelju dana, a privatne objave korisnika je načinio javno vidljivim. Ovom bagu je potencijalno bilo podložno oko 14 miliona Facebook korisnika, a dobra vest je što je društvena mreža u međuvremenu ispravila problem.

Facebook je potvrdio da je bag bio aktivan od 18. do 27. maja ove godine, a tokom ovog perioda objave korisnika su automatski bile podešene da se vide javno. Iako su korisnici mogli da vide da su objave bile vidljive svima, moguće je da su zanemarili ovu promenu i pretpostavili da je na snazi originalno podešavanje privatnosti.

Za problem je okrivljen softverski bag, a Facebook je počeo da obaveštava korisnike koji su bili izloženi ovom sigurnosnom problemu. Obaveštenje će se pojaviti u vrhu njihovog News Feeda, počevši od 7. juna.

Takođe, korisnicima se preporučuje da provere nedavne objave kako bi bili sigurni da nijedna od njih nije prikazana javno, ukoliko korisnik to ne želi. Podešavanja privatnosti korisnika se ručno mogu izmeniti na objavi, nakon što je sadržaj okačen.

Izvor: SlashGear

Komentari

0 Dodaj komentar

Cooler Master prikazao svoje termoelektrično AiO tečno hlađenje

Facebook parira Twitchu preko svog Fb.gg gejming video huba

10504
10505
10506
10507
10508
10509