Greška

Došlo je do greške.

Facebook uvodi novi alat za zaštitu tinejdžera i njihove privatnosti

22.11.2022 09:51 | 0 Software/Web
Facebook uvodi novi alat za zaštitu tinejdžera i njihove privatnosti

Uprkos činjenici da su tinejdžeri u poslednjih par godina masovno napustili Facebook i fokusirali se na TikTok i Instagram, kompanija Meta je odlučila da se pozabavi problemom zbog kojeg su im regulatorna tela i vlade zemalja širom sveta već neko vreme na grbači – zaštiti tinejdžera.

Meta će dodati više filtera za People You May Know opciju, ograničavajući listu vidljivosti prijatelja i donoseći nove alate za zaustavljanje neželjenog širenja ličnih fotografija i snimaka. Nova opcija bi trebala da bude dobar alat za ponovno povezivanje sa starim prijateljima, ali uz napomenu da će iz pretrage biti izuzeti „sumnjivi“ nalozi – one koje je nedavno prijavila neka mlađa osoba. Takođe, ovim nalozima će biti isključena opcija da šalju poruke tinejdžerima na Instagram mreži, navodi se u saopštenju ove kompanije.

02_MessengerSafteyNotice1.jpg

Kada tinejdžeri počnu dopisivanje sa odraslim osobama, iskočiće im poruka koja ih pita da li znaju tu osobu uživo. Nakon toga iskočiće bezbednosna poruka koja izlistava opcije koje su dostupne da se spreče dalji kontakti sa tom osobom.

Kada se novi tinejdžeri registruju na Facebook, ukoliko ih ima, dobiće ozbiljan spisak opcija kojima mogu da podese svoje naloge, vide ko može da vidi listu prijatelja, ljudi i stranica koje prate. Slična stvar se implementira i na Instagramu.

03_NewPrivacyDefaultsforTeensonFacebook.jpg

Pored navedenog, Meta je sklopila partnerstvo sa Nacionalnim centrom za nestalu i eksploatisanu decu u SAD (NCMEC) kako bi izgradili platformu za tinejdžere koji su zabrinuti da bi njihove intimne slike mogle završiti na društvenim mrežama bez njihovog pristanka. Facebook radi sa dve mreže kako bi omogućio tinejdžerima da destigmatizuju takve slike, traže pomoć́ i preuzmu kontrolu.

 

Funkcije su već dostupne, ali će biti potrebno neko vreme da u potpunosti stignu do svih tinejdžera.

Apple koristi Samsung memoriju, zbog trgovinskih sankcija izbacuje kineske komponente

Da li znate koja je najčešće korišćena lozinka u 2021. godini?

10504
10505
10506
10507
10508
10509