Greška

Došlo je do greške.

Facebook testira aplikaciju za pravljenje MEME-ova

20.11.2019 17:30 | 0 Software/Web
Facebook testira aplikaciju za pravljenje MEME-ova

Facebook testira još jednu od svojih bizarnih projekat-aplikacija ovog puta namenjenu nešto mlađoj populaciji. U pitanju je aplikacija nazvana Whale, a namenjena pravljenju popularnih MEME-ova.

Cilj aplikacije je da pravljenje slika učini jednostavnijim objedinjavanjem biblioteke slika i alata za njihovu obradu. Prema opisu autora, unutar nje možete dodavati filtere, stikere i emoji-e, kropovati i podeliti putem društvenih mreža ili chat aplikacija.

Kao autor aplikacije potpisan je “NPE Team from Facebook”, što predstavlja internu grupu za testiranje u okviru kompanije nazvanu New Product Experimentation. Ista grupa je autor još dve aplikacije, Aux i Bump, koje su namenjene studentima.

 

Pogledajte još: Facebook sprema Instagram doživljaj i za svoje korisnike

Za sada je aplikacija dostupna samo u kanadskom Play Store-u, a nije poznato da li će i kada biti objavljena i za druga tržišta, naročito obzirom da Facebook za sobom već ima dovoljno otkazanih projekata ovog tipa.

Ova aplikacija je još jedan od pokušaja Facebooka da pojača svoj uticaj na mlađu populaciju, od koje prema istraživanjima u Americi svega 50% koristi Facebook. Ova društvena mreža po popularnosti u tom demografskom segmentu gubi bitku sa Snapchatom i od skora i TikTok-om.

Izvor: TNW

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Komentari

0 Dodaj komentar

VIA Centaur je novi x86 CPU sa podrškom za AVX 512

Redmi K30 će imati 120Hz ekran

10504
10505
10506
10507
10508
10509