Greška

Došlo je do greške.

Facebook sprema dva pametna zvučnika?

19.02.2018 10:01 | 0 Multimedija
Facebook sprema dva pametna zvučnika?


Pametni zvučnici su novi trend u svetu potrošačke tehnike. Kategoriju je kreirao i popularizovao Amazon, koji je 2015. godine predstavio Amazon Echo. Sistem se sastoji od zvučnika i virtuelnog asistenta, a može se koristiti za kontrolu pametnih aparata u kući, reprodukciju muzike, slanje poruka, prikaz sportskih rezultata, slušanje vesti i drugo.

Sada izgleda da na tržište pametnih zvučnika planira da se ubaci i Facebook. Najnovije glasine sugerišu da kompanija testira dva pametna zvučnika, kodnih imena Aloha i Fiona. Prema nedavno objavljenom izveštaju, oba modela će imati 15-inčni ekran, koji će korisnicima omogućiti da sa rodbinom i prijateljima komuniciraju preko video chata. Panel će kreirati LG Display, a oba zvučnika će sastaviti Pegatron.

Facebook je potpisao ugovore sa kompanijama Sony i Universal Music kako bi obezbedio sadržaj za pametne zvučnike.

Prema navodima industrijskih izvora, model kodnog imena Aloha će se u maloprodaji naći pod nazivom Portal i imaće više funkcija za društvene mreže nego model sa kodnim imenom Fiona. Aloha će nuditi i opciju prepoznavanja lica.

Zvučnici su prvobitno bili planirani za objavu u maju, ali su odloženi za jul. Nema informacija o tome koji će virtuelni asistent biti implementiran u Facebookove pametne zvučnike.

Izvor: PhoneArena

Komentari

0 Dodaj komentar

AMD Ryzen V1000 SoC bi mogao biti odgovor na Intel Gemini Lake

Asus Z01RD stigao na AnTuTu sa neobičnim odnosom ekrana

10304
10305
10306
10307
10308
10309