Greška

Došlo je do greške.

Facebook odbacuje navode da špijunira korisnike preko mikrofona

11.04.2018 13:31 | 6 Software/Web
Facebook odbacuje navode da špijunira korisnike preko mikrofona


Dugo vremena kruži popularna teorija zavere, o tome da Facebook koristi mikrofone na telefonima kako bi špijunirao svoje korisnike. Navodno, bazirano na ovome, kompanija može korisnicima da isporučuje ciljane reklame koje se fokusiraju na ono za šta je korisnik zainteresovan u tom trenutku.

Facebook je i ranije odbacivao ovakve navode, ali se ovo pitanje sada pokrenulo i tokom svedočenja Marka Zakerberga pred američkim Kongresom.

Zakerbergu je postavljeno pitanje koje se tiče ciljanog reklamiranja, kao i da li je ono bazirano na audio informacijama koje su dobijene preko mobilnih uređaja korisnika. Zakerberg je jasno stavio do znanja da ovo nije praksa Facebooka.
 
Zakerberg je potom istakao da se zvuk snima samo kada korisnici upotrebljavaju aplikaciju za snimanje videa kako bi se on kačio na Facebook. "Mi dozvoljavamo korisnicima da kreiraju video klipove na svojim uređajima i podele ih. Taj video ima i zvuk. Ono što mi radimo, jeste da omogućavamo da snimljeni video ima i zvuk, čime naš servis činimo boljim. To je prilično jasno", istakao je Zakerberg.

Izvor: Ubergizmo

Komentari

0 Dodaj komentar

Intel navodno planira osvežavanje Skylake-X linije

Novi Asus Strix GL503 i GL703 gejming laptopovi

10504
10505
10506
10507
10508
10509