Greška

Došlo je do greške.

Facebook objavio Instagram Reels kao konkurenciju TikTok-u

06.08.2020 10:18 | 0 Software/Web
Facebook objavio Instagram Reels kao konkurenciju TikTok-u


Facebook je zvanično objavio Instagram Reels, sopstveni odgovor na popularni TikTok servis, koji je sada dostupan širom sveta.

Reels omogućava korisnicima da kreiraju video u trajanju od 15 sekundi i da ga unaprede različitim vizuelnim i zvučnim efektima. Korisnici će imati pristup Reels servisu direktno preko Instagram kamere. Takođe, postojaće mogućnost pregleda Reels sadržaja drugih kreatora direktno iz Explore taba.

U svojoj najavi, Facebook je istakao da Reels stiže sa pregršta alatki za obradu videa, uključujući i katalog zvukova i AR efekata.

fb2_16.jpg


Facebook je pomenuo da će Reels biti dostupan svim korisnicima, ali ukoliko imaju privatni nalog, njihovi Reels video klipovi se neće pojavljivati u Explore tabu. Takođe, pored objave Reels sadržaja direktno u svojim feedovima, korisnici mogu objavljivati Reels i direktno u Stories sekciji.

Objava Instagram Reelsa stiže u pravom trenutku - u periodu kada je popularna TikTok aplikacija u konfliktu sa administracijoim SAD i zabranjena je u Indiji. Američki predsednik takođe preti potpisivanjem izvršne naredbe o zabrani TikTok-a u SAD, a Facebook bi sa Intagram Reels servisom mogao popuniti eventualnu prazninu.

Izvor: Reuters

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Galaxy Buds Live su ergonomske slušalice koje pružaju kvalitetan zvuk

Google sprema fleksibilni Pixel telefon?

10504
10505
10506
10507
10508
10509