Greška

Došlo je do greške.

Facebook Messenger dobija end-to-end enkripciju za glasovne i video pozive

14.08.2021 10:52 | 0 Software/Web
Facebook Messenger dobija end-to-end enkripciju za glasovne i video pozive


Facebook Messenger je najavio da predstavlja nove funkcije i više opcija sigurnosti za svoje glasovne i video pozive. Popularna aplikacija za komuniciranje beleži porast u broju audio i video poziva, a ima više od 150 miliona video poziva na dnevnom nivou, prema navodima Facebooka.

Aplikacija sada nudi opciju end-to-end enkripcije za glasovne i video pozive. Ovo neće biti automatska izmena, već će korisnici morati da izaberu end-to-end enkripciju, a ovo će funkcionistai samo sa onim korisnicima koji primaju poruku i takođe su izabrali pomenutu enkripciju.

fb2_22.jpg


Poruke koje se same brišu su takođe ažurirane novim kontrolama. Korisnici će moći da podese poruke da nestanu najranije za pet sekundi a najkasnije za 24 sata.

Gledajući u predstojeći period, Facebook Messenger će testirati testing end-to-end enkripciju za grupne razgovore i pozive u okviru aplikacije. Predstaviće i opciju, pod nazivom "delivery controls", koja će sprečavati neželjenu interakciju, određujući ko može da dođe na chat listu, ima pristup folderu za zahteve ili nema dozvolu za razgovor.

Izvor: GSMArena

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Samsung Galaxy S21 FE 5G je dobio sertifikat za Bluetooth 5.0

Motorola Razr prve generacije dobija Android 11 ažuriranje

10504
10505
10506
10507
10508
10509