Greška

Došlo je do greške.

Facebook i Instagram su srušeni po drugi put ove nedelje

09.10.2021 15:31 | 0 Software/Web
Facebook i Instagram su srušeni po drugi put ove nedelje


Facebook i njegove aplikacije su se ponovo srušili, prema navodima iz kompanije. Razlog sinoćnjeg prestanka rada nije potpuno jasan, ali su i Facebook i Instagram objavili da njihovi korisnici imaju problema sa pristupom servisima.

Facebook, Instagram, WhatsApp i Messenger su zabeležili probleme sa radom, koje su korisnici počeli da prijavljuju od 21h, prema navodima sajta downdetetcor.com, koji prati prekide u radu servisa na popularnim sajtovima. Međutim, sugeriše se da ovi problemi na utiču na sve korisnike na isti način.

U izjavi, zvaničnik Facebooka je istakao da kompanija radi na ispravci, ali nije ukazao na izvor problema. "Svesni smo toga da neki korisnici i poslovanja imaju problema sa pristupom našim proizvodima", stoji u saopštenju kompanije.

 

Povezana vest: Facebook se izvinjava zbog pada mreže, nema opasnosti za podatke korisnika


Nekoliko sati kasnije, Iz kompanije je stigla objava da bi problemi na Facebooku i Instagramu trebalo da budu okončani i da se sve vraća u normalan rad. Kao izvor ovih problema ponovo su navedene promene u konfiguraciji, ali se ističe da ovi problemi nisu povezani sa onima koji su servise pogodili ranije tokom nedelje.

Pre samo nekoliko dana, Facebook i svi njegovi servise su zabeležili prestanak rada od nekoliko sati, a ovo je predstavljalo kompanijin najveći pad sistema poslednjih godina.

Izvor: Engadget

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Rockstar Games je zvanično najavio Grand Theft Auto: The Trilogy - Definitive Edition

Dimensity 2000 će biti kreiran u TSMC 4nm procesu, uz Cortex-X2 i Mali-G710

10504
10505
10506
10507
10508
10509