Greška

Došlo je do greške.

Facebook formira tim za kreiranje sopstvenih čipova

19.04.2018 11:52 | 0 Biznis IT
Facebook formira tim za kreiranje sopstvenih čipova


Facebook je izgleda u ranim fazama razvoja sopstvenih čipsetova, koji će pokretati kompanijine uređaje i servere, prema novom izveštaju Bloomberga. Kompanija je trenutno u potrazi za menadžerom, čiji je cilj sklapanje "end-to-end SoC / ASIC-a, firmware i organizacija razvoja drajvera".

Prema svemu sudeći, u pitanju su najraniji stadijumi formiranja tima, ali je jasan plan Facebooka da postane samostalan i da se manje oslanja na kompanija sa strane (kao što je Qualcomm).

Facebookov oglas za posao je u kategoriji "infrastruktura", tako da je veoma moguće da će tim koji stoji iza ovih čipova biti zadužen za kompanijine servere za veštačku inteligenciju. Trenutno su serveri, koji treniraju Facebookove AI sisteme, Nvidia-pokretani. Mark Zakerberg je nedavno izjavio da će AI igrati još veću ulogu u obeležavanju neprikladnog sadržaja na društvenoj mreži.

Facebook bi svojim čipovima mogao opremiti i pametne zvučnike ili buduće Oculus kacige za virtuelnu realnost. To bi kompaniji omogućilo da načini poboljšanja i optimizacije kakve su moguće jedino kada su hardver i softver usko povezani kroz kompletan proces razvoja.

Facebook nije želeo da zvanično komentariše ništa od navoda koji se tiču novih oglasa za poslove i formiranja tima za kreiranje sopstvenih čipova.

Izvor: The Verge

Komentari

0 Dodaj komentar

Kingston Digital predstavlja novu UV500 porodicu SSD-ova

Intel ugasio svoj projekat sa pametnim naočarama

10604
10605
10606
10607
10608
10609