Greška

Došlo je do greške.

Facebook će razvijati svoje čipove uz pomoć stručnjaka koga su preoteli od konkurencije

15.07.2018 12:34 | 0 Biznis IT
Facebook će razvijati svoje čipove uz pomoć stručnjaka koga su preoteli od konkurencije


Google je prošle godine zaposlio nekoliko talenata koji su radili na dizajniranju Apple čipova, kako bi kreirao sopstvene procesore, ali sada je kompanija izgubila jednog od stručnjaka koji je prešao kod konkurencije.

Prema navodima Bloomberga, Facebook je angažovao Shahriar Rabija da predvodi tim koji će raditi na Facebookovim čipovima. Na osnovu LinkedIn profila, Rabii je vodio grupu koja je dizajnirala čipove za Google uređaje, a jedna od kreacija ovog tima je i Pixel Visual Core, koji je prvi prilagođeni čip kompanije koji omogućava nezavisnim aplikacijama kao što je Instagram da kreiraju fotografije HDR+ kvaliteta. On je u kompaniji Google bio do ovog meseca i upravo se priključio popularnoj društvenoj mreži.


Pogledajte još: Facebook testira AR reklame u News Feedu


Facebook je počeo sa nagoveštajima da ima ambicije na polju procesora pre nekoliko meseci, kada je objavio oglas za posao kako bi popunio pozicije u novom timu. Jedna od pozicija je zahtevala osobu koja će da upravlja "end-to-end SoC / ASIC, firmvare-om i organizacijom za razvoj drajvera". Zapošljavanje industrijskog veterana koji je vodio Google-ov tim za čipove mogao bi pomoći da Facebook postigne svoje ciljeve na polju čipova, kao i da spreči da se projekt eventualno pretvori u gubitak vremena i resursa.

Kompanija nije želela da objavi više informacija o Rabiiju i novom timu u razgovoru sa Bloombergom, tako da tek treba da se otkrije kakve čipove kompanija sprema. Prema ranijim izveštajima, Facebook razvija tablet za video pozive i pametni zvučnik poput Echo / Home modela.

Izvor: Engadget

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |

a na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

 

Komentari

0 Dodaj komentar

Call of Duty: Black Ops 4 beta kreće u avgustu

Nokia 6.1 Plus na Geekbenchu nekoliko dana pre globalne objave

10604
10605
10606
10607
10608
10609