Greška

Došlo je do greške.

Eyeson i Exoscale – platforme koje osvajaju poslovnu zajednicu

30.04.2020 08:40 | 0 Biznis IT
Eyeson i Exoscale – platforme koje osvajaju poslovnu zajednicu


Saopštenje za javnost

Pre svega nešto više od mesec dana, poslovna zajednica nije slutila da će se najvažnije odluke, ideje i projekti realizovati „preko žice“. Usled masovnog prelaska na home office režim rada, glavni zadak kompanija postale su zaštita i sigurnost podataka pri razmeni informacija. Ovo se u prvom redu odnosi na bezbednost obavljanja video sastanaka putem interneta.

Usmerena na podršku kompanijama da najefikasnije iskoriste svoje IT potencijale i resurse za ostvarenje očekivanih ciljeva, kompanija Vip mobile lansirala je dve platforme koje će pomoći poslovnim korisnicima da bezbedno i efikasno organizuju radni dan u svoja „četiri zida“.

Eyeson video konferencije – jednostavni, efikasni i bezbedni sastanci

Zaštićena strogim evropskim zakonima o privatnosti, ova platforma za video sastanke najpre vam garantuje bezbedno i neometano obavljanje poziva uz visok kvalitet slike i jasan ton. Jednostavna za korišćenje, Eyeson platforma ne zahteva instaliranje dodatnih aplikacija, već se korisnici priključuju sastanku samo jednim klikom na link. Ovu platformu možete koristiti i na vašim mobilnim uređajima, a usluga Eyeson video konferencije podrazumeva i live streaming na Facebook-u i YouTube-u.

Kako da se ulogujete na Eyeson? Takođe, jednostavno. Posetite ovaj link putem računara ili skinite Eyeson aplikaciju - dostupnu IOS i Android operativnim sistemima, unesite svoje podatke, bez unošenja podataka o platnoj kartici. Dodatna pogodnost korišćenja ove platforme ogleda se u činjenici da je kompanija Vip mobile omogućila besplatno korišćenje Eyeson video konferencija do kraja juna ove godine.

Exoscale cloud usluge - za poslovanje po zakonima EU

Skladištenje podataka i oslobađanje IT resursa, uz istovremenu uštedu novca takođe su izazovi sa kojima se suočavaju kompanije širom sveta koje tragaju za adekvatnim provajderom. Tako iz Vipa stiže još jedno rešenje koje će olakšati poslovanje kompanijama različitih formata. Naime, Vipova Exoscale cloud platforma pruža korisnicima visoku dostupnost, responzivnost i bezbednost skladištenih podataka, uz stalnu stručnu podršku i savete eksperata za unapređenje tehničke infrastrukture i IT sistema kompanije. Zasnovan na modelu plaćanja po principu „Pay as you grow“, Exoscale cloud je i više nego konkurentan.

Takođe, velika prednost Exoscale cloud usluge ogleda se u tome što ova platforma čuva podatke u evropskim data centrima usaglašenim sa GDPR uredbom, čime se omogućava zaštita privatnosti svih strana. Zahvaljujući ovoj platformi korisnici takođe mogu da posluju sa bilo kojom državom u Evropskoj uniji.

Nakon aktivacije usluge cloud servera, podešavanje nikada nije bilo jednostavnije i vrši se za samo 30 sekundi i u nekoliko jednostavnih koraka:

  • Unesite ime servera
  • Izaberite lokaciju ili data centar
  • Selektujte jedan od ponuđenih operativnih sistema i konfiguracija
  • Server je spreman za korišćenje

Neke od vodećih svetskih institucija oslanjaju se na Exoscale cloud usluge, poput Evropske organizacije za nuklearna istraživanja (CERN) u Ženevi. Osnovni razlozi zašto je CERN odabrao baš ovu platformu ogledaju se u potrebi da skladište podataka bude u stanju da upravlja skupovima podataka u petabajtima, zatim podršci kontejnerskim tehnologijama za razvoj i distribuciju softverskih rešenja, za mrežno povezivanje i upravljanje identitetima, kao i snažnim uslugama i stručnom podrškom. Tako Exoscale sada čuva podatke o najvećem uređaju na svetu i najsnažnijem akceleratoru čestica - velikom hadronskom sudaraču.

Takođe, dobar primer načina na koji inovativne kompanije koriste Exoscale je švajcarska kompanija Digital Ledger Systems AG koje je izgradila svoj Blockchain kao servisnu platformu na Exoscale-u. Ova platforma omogućava kompanijama da brzo i lako naprave specifične blockchain aplikacije. Naime, BDOC24.ch je prvo blockchain rešenje koje je napravljeno na platformi. Posebno osmišljeno za advokate i kompanije koje rade sa osetljivim informacijama i bave se upravljanjem podacima, BDOC garantuje definisani protok podataka i upravljanje kontrolisanim pristupom u skladu sa strogim bezbednosnim uputstvima.

I dok je korišćenje cloud usluga za većinu korisnika veoma jednostavno, izbor pravog provajdera je nešto sasvim drugo. Exoscale cloud uslugom upravlja kompanija A1 Digital, a lokalnu podršku joj pruža Vip mobile. I jedna i druga kompanija čine deo A1 Telekom Austria grupe, jednog od vodećih evropskih provajdera telekomunikacionih usluga i pokretača digitalne tranformacije, stoga nije neobično to što su institucije i kompanije različitih formata izabrale baš Vipov Exoscale oblak.

Izvor: Vip

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


MSI predstavlja Optix G27C5 zakrivljeni monitor

Honor X10 će koristiti Sony IMX600Y kamera senzor i OLED displej

10604
10605
10606
10607
10608
10609