Exynos verzija Galaxy Note Edge telefona donosi sjajne performanse

Prema rezultatima sintetičkih testova koje je PhoneArena sprovela još na IFA 2014 sajmu, Snapdragon 805 verzije Note 4 i Note Edge uređaja nisu uporedive

Kada je Samsung otkrio Galaxy Note Edge, specijalnu verziju svog novog Note phableta sa ekranom i na desnoj ivici uređaja, mnogi su bili oduševljeni ovim konceptom. Svakako, ovaj koncept tek treba da potvrdi svoj uspeh na tržištu, ali je dovoljno dobar da dobije pohvale od mnogih.
Međutim, ono gde je Galaxy Note Edge zakazao su njegove performanse, posebno u poređenju sa svojim “bratom” – Note 4 uređajem. Prema rezultatima sintetičkih testova koje je PhoneArena sprovela još na IFA 2014 sajmu, Snapdragon 805 verzije Note 4 i Note Edge uređaja nisu uporedive. Edge ovde ostaje u prašini sa rezultatima koji su na nivou Note 3 uređaja i njegovog Snapdragon 800 procesora. Kako se ispostavilo, prema AnTuTu benchmarku koji je prijavio korejski blog MutantCell, Exynos 5433 verzija nema takav problem i postiže performanse koje su u rangu Note 4 sa Snapdragonom 805. Čisto da napomenemo, Exynos 5433 je Samsungov najnoviji flagship čip koji koristi osam jezgara u ARM big.LITTLE konfiguraciji kao i moćni Mali-T760 GPU.
Izvor: PhoneArena
Sve informacije vezane za Samsung, možete pogledati na Samsung stranici na Benchmark sajtu
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi