Greška

Došlo je do greške.

ExtraTorrent trajno ugašen

18.05.2017 21:10 | 2 Software/Web
ExtraTorrent trajno ugašen

ExtraTorrent, popularni sajt za indeksiranje torent fajlova, ugašen je trajno, nakon produženog perioda kada sajt nije bio dostupan tokom ove nedelje. Ova informacija je objavljena na početnoj stranici sajta.

Šef ExtraTorrenta, poznat samo pod kodnim imenom SaM, potvrdio je za TorrentFreak da je odlučio da prekine sa radom sajta. "Došlo je vreme da kažemo doviđenja", dodao je SaM. On je takođe istakao da će ExtraTorrentova grupacija ETRG (koja svoje torrente obeležava sa "ettv" i "ethd") takođe prestati da radi, sem ukoliko se ne pojave dovoljno visoke donacije koje će pokriti troškove rada.

Ovo je treći veliki nestanak nekog torrent indeksa sa weba, nakon što su u prethodnih godinu dana ugašeni KickassTorrents i Torrentz.eu. Ovo takođe pokazuje i koliko je konstantan pritisak industrije zabave da se sa interneta sklone sajtovi koji, po njima, značajno utiču na zaradu industrije.

U međuvremenu, pojavili su se neki klonovi i mirror sajtovi ExtraTorrenta, ali nijedan od njih nije zvanično povezan sa originalnim timom. Sudeći prema saopštenju ExtraTorrenta, malo je verovatno da će se u skorije vreme sajt vratiti.

Izvor: NDTV

dusan1080 Član postova: 28
Vode se logikom.. bolje ikad nego nikad ☺
suca41 Novi član postova: 9
Kasnite +24h sa objavom informacija ☺️

Lenovo i Google zajedno rade na kreiranju samostalnog Daydream VR seta

Sapphire predstavio Radeon RX 560 Pulse seriju grafičkih karti

10504
10505
10506
10507
10508
10509