Greška

Došlo je do greške.

Evropski telekom provajderi obećavaju 5G ukoliko se oslabi net neutralnost

11.07.2016 19:13 | 18 Hardver
Evropski telekom provajderi obećavaju 5G ukoliko se oslabi net neutralnost

Provajderi bežičnih usluga u Evropi su obećali Evropskoj Uniji da će obaviti prelazak na 5G servise ukoliko se oslabe pravila o net neutralnosti. Dvadeset najvećih provajdera u Evropi, uključujući Vodafone, BT i Deustsche Telekom, tvrde da njihova ponuda garantuje 5G mreže u svim EU zemljama do 2020. godine.

Dokumentacija od sedam strana, koju je objavila grupa, objašnjava kako se 5G mreža može obezbediti samo ukoliko zemlje smanje pravila o net neutralnosti i umanje se regulative koje se odnose na 5G servise. Prema navodima ovih kompanija, one moraju da budu sigurne da funkcionišu u "pravom regulatornom okruženju".

"EU mora da se pomiri sa potrebom za otvorenim internetom, sa pragmatičnim pravilima koja podstiču inovacije. Industrija telekomunikacija upozorava da aktuelne smernice za net neutralnost (koje je postavio BEREC), kreiraju značajne nesigurnosti na polju povraćaja investicija u 5G. Investicije će stoga najverovatnije biti odložene, sem ukoliko regulatorna tela ne zauzmu pozitivan stav o inovacijama i drže se toga", stoji u dokumentu.

Neke bitne kompanije i pojedinci su pozitivno reagovali na ovaj dokument, a među njima su i Airbus, Siemens, Philips i Gunther Oettinger, komesar za Digitalnu ekonomiju i društvo u Evropskoj uniji.

Izvor: NextPowerUp

Komentari

0 Dodaj komentar

Qualcomm Snapdragon 821 ozvaničen

Xiaomi je do sada prodao preko 110 miliona Redmi telefona

10203
10205
10206
10207
10208
10209