Greška

Došlo je do greške.

Evropska Unija ukinula naknadu za mobilni roming

15.06.2017 16:07 | 13 Mobile
Evropska Unija ukinula naknadu za mobilni roming

Stanovnici Evropske Unije imaju veliki razlog za radovanje. Odluka Evropske Unije da ukine naknadu za mobilni roming efektivna je od danas, a pozivi, slanje poruka ili podataka preko mobilnih uređaja koštaju isto bilo da se korisnik nalazi kod kuće ili u nekoj drugoj zemlji EU.

Evropska Komisija ističe da je ukidanje naknade za roming "prava evropska priča o uspehu". Do sada, naknade za konekciju su se dodavale pri obavljanju poziva, slanju poruka ili korišćenju mobilnog protoka u različitim državama, članicama EU. Iako su naknade bile u progresivnom opadanju, sada su konačno i zvanično ukinute.

Nove odredbe sugerišu da putnici mogu svoj mobilni protok da koriste u bilo kojoj od 28 članica Unije. Članice European Economic Area: Island, Norveška i Lihtenštajn će se grupi priključiti ubrzo nakon 15. juna.

Znamo da Srbija nije deo Evropske Unije i da ova odluka nema posebnog uticaja na naše mobilne korisnike, ali to ne menja činjenicu da se radi o dobroj odluci EU i uliva nadu da će se u nekom trenutku u budućnosti primeniti i na našu zemlju.

Izvor: GSMArena

Komentari

0 Dodaj komentar

Google angažovao bivšeg dizajnera čipova za Apple

Samsung počinje sa masovnom proizvodnjom 64-slojnog 256 Gbit 3D TLC NAND flasha

Slične teme
10104
10105
10106
10107
10108
10109