Greška

Došlo je do greške.

Evropska Komisija uvodi oštrije mere za velike tehnološke kompanije

16.12.2020 14:34 | 0 Biznis IT
Evropska Komisija uvodi oštrije mere za velike tehnološke kompanije


Tokom Web Summit-a, najveće tehnološke konferencije u Evropi, Ursula von der Leyen (predsednica Evropske Komisije) je istakla da je pandemija poslužila kao katalizator za inovacije, a vrednost evropskih tehnoloških kompanija je porasla za 50 procenata.

Međutim, iako je tehnološka industrija omogućila brojne dobrobiti za evropsku ekonomiju, sa sobom je donela i potencijalno štetne uticaje. Ovo je dovelo do toga da se mnogi preispitaju na koji način su regulisane tehnološke grupacije, kao što su Amazon.com, Facebook ili Alphabet.

Istaknuto je da će Evropska Komisija "izmeniti pravila za evropsko digitalno tržište", sa striktnijim pravilima posebno u domenu prodaje nesigurnih proizvoda onlajn, kao i širenja govora mržnje.

 

Pogledajte još: Nova pravila Evropske unije: „Pravo na popravak“ olakšaće popravku telefona i tableta


Von der Leyen je istakla da će nova pravila ciljati nelegalni sadržaj koji se postavlja na društvenim mrežama, sa posebnim pritiskom na gigante društvenih mreža kako bi se smanjio uticaj širenja dezinformacija.

Nove regulative će stići u formi "Digital Services Act-a", koji bi trebalo da na snagu stupi naredne nedelje. Akt je dizajniran da kontroliše inovacije i konkurentnost evropskog onlajn okruženja, ali i da obezbedi set pravila i obaveza digitalnih servisa prema njihovim korisnicima.

Izvor: Reuters

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Geekbench je izlistao Samsung Galaxy S21 Ultra sa Exynos 2100 čipom

Apple planira da isporuči oko 230 miliona iPhone-a naredne godine

10604
10605
10606
10607
10608
10609