Greška

Došlo je do greške.

Evropa ima najveću stopu online piraterije, i Srbija pri vrhu

04.08.2016 12:49 | 8 Software/Web
Evropa ima najveću stopu online piraterije, i Srbija pri vrhu

Dublja analiza milijardi poseta širom sveta torentima, strimovima i sajtovima za preuzimanje, otkrila je da je Evropa glavno mesto za pirateriju u svetu. Stopa piraterije je najviša u Letoniji gde gotovo polovina populacije posećuje piratske sajtove, dok je u samom vrhu i Srbija sa 21,3 posto. Ono što je veoma zanimljivo je da na listi zemalja sa najvišom stopom piraterije, evropske zemlje zauzimaju svih prvih deset mesta! Uprkos sve većoj mogućnosti legalnih opcija, online piraterija je ostala i dalje veoma jaka.

Svaki dan piratski sajtovi bivaju posećeni više miliona puta. MUSO tim koji prati pirateriju širom sveta dokumentovao je pejzaž piraterije sa praćenjem preko 14.000 najvećih globalnih piratskih sajtova. Po broju poseta, SAD su gotovo u vrhu sa preko deset milijardi poseta striming portalima i tri milijarde poseta torent sajtovima. To možda i nije iznenađenje jer je SAD jedna od najvećih zemalja na svetu, ali stvari ipak postaju interesantnije kad pogledamo stopu piraterije po broju korisnika.

Podaci koje je MUSO prikazao pokazuju da su druge zemlje ipak u vrhu kada je ova kategorija u pitanju. Letonija je u vrhu, a prate je Bugarska, Litvanija, Hrvatska, Španija, Grčka pa Srbija. Prva ne-Evropska zemlja na listi je Australija sa stopom piraterije od 16 posto.

Osnivač sajta Pirate Bay: pirateriji je potrebna inovacija

piraterija2.jpg

piraterija3.jpg

piraterija4.jpg

piraterija5.jpg

Izvor: Torentfreak

Komentari

0 Dodaj komentar

Zvanični Windows 10 Anniversary Update ISO spreman za preuzimanje

Electronic Arts prihodovao milijardu dolara u prethodna tri meseca

10504
10505
10506
10507
10508
10509