Greška

Došlo je do greške.

Evo kako da u Windows 11 OS podrazumevano otvarate ceo kontekstualni menu desnim klikom

25.10.2021 10:21 | 0 Software/Web
Evo kako da u Windows 11 OS podrazumevano otvarate ceo kontekstualni menu desnim klikom

 

Posle više od šest godina operativnog sistema Windows 10, korisnici Windows računara sada dobijaju veliko ažuriranje na Windows 11. Najnovija iteracija Windows-a je dobila neka od najvećih vizuelnih osveženja, sa centriranim Start menijem i trakom zadataka, zaobljenim uglovima i još mnogo toga. Kao deo remonta korisničkog interfejsa, Microsoft je takođe isporučio modernizovani kontekstni meni desnim klikom koji je sažetiji od Windows 10.

Čini se da se mnogima dopao novi minimalistički pristup, posebno kada još uvek možete da imate opciju da se dočepate oldschool proširenog menija tako što ćete kliknuti na dugme "Prikaži više opcija" na dnu ili koristeći prečicu na tastaturi Shift+F10. Drugi, međutim, smatraju da je ovo jako dosadno, jer moraju da izvrše jedan dodatni klik mišem svaki put kada im zatreba pristup dodatnim opcijama.

Ako ste prepoznajete u ovoj drugoj grupi i želite da vratite stari kontekstni meni desnim klikom na windows 11, onda je ovaj mini vodič pravo mesto za vas. Imajte na umu da Microsoft ne nudi zvaničnu metodu za onemogućavanje modernog kontekstnog menija desnim klikom, ali postoji izvorni metod koji vam može dati pune kontekstne menije u operativnom sistemu Windows 11 bez korišćenja third party softvera.

Ako ste propustili: Dostupno je ažuriranje za performanse AMD Ryzena na Windowsu 11


Nema potrebe da menjate nijednu sistemsku datoteku, što znači da bi metod trebalo da funkcioniše čak i nakon instaliranja kumulativnih ažuriranja za Windows 11.

Otvorite Windows terminal pomoću Windows PowerShell-a ili komandne linije. Ne morate da ga pokrećete kao administrator, pošto će zamena biti postavljena na osnovu svakog korisnika. Imajte na umu da ovo radite na sopstvenu odgovornost.

Kopirajte i zalepite sledeću komandu u Windows Terminal, a zatim pritisnite Enter:

reg add "HKCU\Software\Classes\CLSID\{86ca1aa0-34aa-4e8b-a509-50c905bae2a2}\InprocServer32" /f /ve

 

win11desniklik.jpg

 

Ako sve prođe kako treba, trebalo bi da piše „Operacija je uspešno završena“.

Zatvorite Windows terminal.
Odjavite se i ponovo prijavite, ili ponovo pokrenite računar da bi novi ključ imao efekta. Više o ovom, ili grafičkom procesu zamene putem Registry Editora, pogledajte na Xda-developers

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Xiaomi Mi Smart Band 6 NFC konačno dostupan u Evropi, zvanično

Greškom procureo Alder Lake listing, otkrivene cene i datum objave

10504
10505
10506
10507
10508
10509