Greška

Došlo je do greške.

Evo kako da proverite da li je vaš broj telefona kompromitovan u velikom Facebook curenju podataka

07.04.2021 15:10 | 0 Software/Web
Evo kako da proverite da li je vaš broj telefona kompromitovan u velikom Facebook curenju podataka


Prošle nedelje, na jednom hakerskom forumu su se pojavile lične informacije preko 533 miliona Facebook korisnika. Ove informacije su uključivale Facebook ID detalje, brojeve telefona, imena, lokacije, datume rođenja i e-mail adrese.

Facebook je potvrdio da su informacije potekle sa društvene mreže, usled ranjivosti koja je ispravljena 2019. godine, što znači da su podaci stari nekoliko godina.

Srećom, sigurnosni istraživači neumorno rade kako bi se osiguralo da korisnici znaju kada je njihova privatnost bila ugrožena ili da li su bili žrtve krađe podataka. Jedan od tih istraživača je i Troy Hunt, koji je vlasnik popularnog servisa HaveIBeenPwned.

Hunt je nedavno na Twitteru potvrdio postojanje ovog probijanja podataka na Facebooku, te da su informacije sada ažurirane na HaveIBeenPwned sajtu. Korisnici mogu da posete HaveIBeenPwned, unesu svoj e-mail ID povezan sa Facebook nalogom i provere da li su njihovi lični podaci procureli tokom napada na Facebook.

 

Povezana vest: Ukradeni podaci više od 500 miliona Facebook korisnika su procureli onlajn


Hunt je takođe u blog objavi istakao da je u poslednjem Facebook napadu procurelo preko 500 miliona brojeva telefona. In je govorio o tome zašto telefonski brojevi u početku nisu dodavani u HaveIBeenPwned bazu i zbog čega se predomislio i ipak ih je dodao. Primećeno je da je samo nekoliko miliona e-mail adresa procurelo u poslednjem napadu, tako da usluga nije davala tačne rezultate korisnicima.

Zbog toga je dodata opcija pretraživanja podataka koristeći telefonske brojeve. Da biste to uradili, potrebno je da posetite HaveIBeenPwned i unesete telefonski broj povezan sa vašim Facebook nalogom (u internacionalnom obliku), kako biste proverili da li je vaš nalog kompromitovan tokom curenja podataka.

Izvor: Mashable

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Samsung je na putu da postane ozbiljna konkurencija Soniju na tržištu kamera senzora za telefone

VISA istraživanje pokazalo veliki potencijal za rast upotrebe digitalnih novčanika

10504
10505
10506
10507
10508
10509