Greška

Došlo je do greške.

EVGA predstavila GeForce RTX 3090 Ti FTW3 seriju

30.03.2022 14:27 | 0 Hardver
EVGA predstavila GeForce RTX 3090 Ti FTW3 seriju

 

Saopštenje za javnost

EVGA GeForce RTX™ 3090 Ti je kolosalno moćan na svaki zamisliv način, pružajući vam potpuno novi nivo performansi pri 8K rezoluciji. Pokreće ga NVIDIA Ampere arhitektura, koja udvostručuje Ray tracing i AI performanse sa poboljšanim RT jezgrima, Tensor jezgrima i novim multiprocesorima za striming. U kombinaciji sa najnovijim rešenjima za hlađenje uključujući grejnu ploču Vapor Chamber, hlađenje sa 3,5 slota i potpunu kontrolu sa EVGA Precision X1 softverom, EVGA GeForce RTX™ 3090 Ti FTW3 serija redefiniše definiciju vrhunskih performansi.

Dizajnirana za najzahtevnije igrače, kreatore sadržaja i naučnike podataka, EVGA GeForce RTX™ 3090 Ti FTW3 serija ima rekordnih 10.752 CUDA jezgra i ima 78 RT-TFLOP-a, 40 Shader-TFLOP-a i 320 Tensor-TFLOP-a. I prepun je 24 GB najbrže GDDR6X memorije od 21 Gbps, koja pruža 1TB/s memorijskog propusnog opsega.
 
NVIDIA Ampere arhitektura

    RT jezgra druge generacije - 2x propusnost
    Tenzorska jezgra 3. generacije - do 2x protoka
    Novi SM - 2X FP32 protok

8K HDR GAMING

    Povežite se, igrajte, snimajte i gledajte u briljantnom HDR-u u rezolucijama do 8K sa GeForce RTX 3090 ili RTX 3090 Ti. Snimite do 8K HDR snimak pomoću funkcije GeForce Experience™ ShadowPlay™ i neometano reprodukujte uz AV1 dekodiranje.

OSTVARITE BRŽE PERFORMANSE SA NVIDIA DLSS. MAX FPS. MAKSIMALNI KVALITET. POWERED BI AI.

    Povećajte performanse uz NVIDIA DLSS (super uzorkovanje dubokog učenja). Tensor jezgra specijalizovana za veštačku inteligenciju na GeForce RTX GPU-ima daju vašim igrama povećanje brzine uz beskompromisan kvalitet slike. Ovo vam omogućava da povećate podešavanja i rezoluciju za još bolje vizuelno iskustvo.

 

OnlyonGeForceRTX.jpgRAY TRACING

    Ray Tracing simulira kako se svetlost ponaša u stvarnom svetu da bi proizvela najrealističniju i impresivnu grafiku za igrače i kreatore. GeForce RTX 30 serija ima drugu generaciju RT jezgara za maksimalne performanse Ray tracinga.

UNAPREĐITE SVOJU KREATIVNU IGRU

    Podignite svoje kreativne projekte na novi nivo uz GeForce RTX 30 serije GPU-ova. Doživite ubrzanje veštačke inteligencije u vrhunskim kreativnim aplikacijama i poboljšajte svoje radne tokove pomoću NVIDIA Studio platforme namenskih drajvera i ekskluzivnih alata. Bez obzira da li renderujete složene 3D scene, uređujete 8K video ili se neprimetno povezujete i sarađujete sa NVIDIA Omniverse™, GeForce RTX GPU-ovi vam daju performanse da kreirate najbolje.

VAŠ KUĆNI STUDIO SA AI POKRETOM

    Aplikacija NVIDIA Broadcast pretvara bilo koju prostoriju u kućni studio i podiže vaše strimove uživo, glasovne razgovore i konferencijske pozive na viši nivo uz moćne AI efekte kao što su uklanjanje buke, virtuelna pozadina i još mnogo toga.

 

patentpending.jpgPOVEŽITE SVOJE KREATIVNE SVETOVE SA UNIVERZUMOM MOGUĆNOSTI

    NVIDIA Omniverse™ je platforma za saradnju u 3D dizajnu u okviru NVIDIA Studio paketa alata za kreatore. Napravljen da ubrza tokove posla, ujedini aplikacije i sredstva kako bi vaše ideje brzo oživele.

BESPLATNI eLeash* sa EVGA GeForce RTX™ 3090 Ti FTW3 serijom
 

Uz eLeash* Vaša grafička kartica je uvek na pravom mestu.

Karakteristike EVGA GeForce RTX™ 3090 Ti FTW3 serije

Parna komora

    Novodizajnirani hladnjak sa toplotnom pločom Vapor Chamber širi toplotu u dve dimenzije. Kako se GPU zagreva, tečnost u parnoj komori se isparava i širi se po celoj komori kroz mikro-tanke toplotne cevi da bi se maksimizirala efikasnost hlađenja. Kako se GPU hladi, para se vraća u tečno stanje i proces počinje ponovo.

Robusna livena zadnja ploča sa podrškom za eLeash

    Čvrsta livena pozadinska ploča sa toplotnom cevi ne samo da obezbeđuje vašu grafičku karticu tokom rada i transporta, sa izgradnjom eLeash* ureza da bi vaš EVGA GeForce RTX™ 3090 Ti FTW3 držao na pravom mestu.

3.5 Slot hladnjak

    Neverovatne performanse zahtevaju neverovatno hlađenje. EVGA GeForce RTX™ 3090 Ti FTW3 serija ima 27% veću površinu disipacije toplote.

Hidrodinamički ležaj 2.0 0dB Motor i ventilator

    Motor ventilatora Hidrodinamic Bearing 2.0 (HDB) na EVGA GeForce RTX™ 3090 Ti FTW3 seriji karakteriše optimizovani režim od 0dB pod malim opterećenjima i asinhronim radom ventilatora. Pored toga, poseban podignuti „E“ uzorak na lopaticama ventilatora smanjuje buku protoka vazduha pri normalnom radu.


explodedview.jpg


Da biste saznali više o EVGA GeForce RTX™ 3090 Ti, posetite https://www.evga.com/articles/01536/evga-geforce-rtx-3090-ti/

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Lotus predstavio električni Eletre SUV

G.SKILL najavljuje DDR5-6000 CL30 64GB (32GBx2) memorijski komplet

10203
10205
10206
10207
10208
10209