Greška

Došlo je do greške.

Ethereum beleži ozbiljan rast dok se svi spremaju za velike promene na tržištu kriptovaluta

25.07.2022 15:24 | 0 Biznis IT
Ethereum beleži ozbiljan rast dok se svi spremaju za velike promene na tržištu kriptovaluta

Kompanije koje se bave kriptovalutama se trude kako znaju i umeju da prežive ovaj veliki pad vrednosti celog tržišta. Mere su nepopularne, bilo da se radi o otpuštanju radnika, smanjivanju troškova ili podizanju kredita, uslovi tržišta nisu naklonjeni onima koji su investirali mnogo u kriptovalute.

U poslednjih sedam dana jedan od najvećih dobitnika je Ethereum čija je vrednost skočila zbog najave Ethereum fondacije da su u toku poslednje pripreme za velike promene. Takozvano spajanje poguralo je vrednost druge najpopularnije kriptovalute na svetu za ozbiljnih 27%.

Bitcoin.jpg

Iako je zabeležen lagani rast vrednosti celog tržišta, posledice pada se osećaju na svim frontovima. Veliki broj korisnika povlači Ethereum sa menjačnica kako bi imao dovoljno novčića koje će investirati u Proof of Stake sistem na koji bi Ethereum blokčejn trebao da se prebaci u narednih nekoliko meseci.

Ako ste pratili naše vesti, mogli ste da pročitate i da je kompanija Tesla prodala 75% svojih zaliha Bitcoin novčića vrednih skoro milijardu dolara, iako je u februaru kupila Bitcoin za 1,5 milijardi dolara. Sa druge strane Ilon Mask naglašava da je kompanija prodala Bitcoin zbog solventnosti, ali da je zadržala sve Dogecoin novčiće koje ima.

Ethereum_1.jpg

Sa druge strane, Evropska centralna banka je najavila da će kamatne stope porasti za 0,5% u nadi da će koliko-toliko obuzdati inflaciju koja je u junu dostigla rekordnih 8,6%, što je itekako imalo uticaja na cenu kriptovaluta.

Tokom pandemije prosečno vreme koje deca od 5 do 11 godina provedu ispred ekrana svaki dan se povećalo za 83 minuta

Huawei nova Y90 i Huawei FreeBuds Pro 2 stigli u Srbiju

10604
10605
10606
10607
10608
10609