Greška

Došlo je do greške.

Ethereum će i posle spajanja imati drugi lanac sa Proof-of-Work sistemom

13.09.2022 15:55 | 0 Biznis IT
Ethereum će i posle spajanja imati drugi lanac sa Proof-of-Work sistemom

Uprkos problemima koji su se pojavili u poslednjih nekoliko nedelja, tim koji stoji iza EthereumPoW (ETHW), odvojenog Ethereum blokčejna koji će nastaviti Proof-of-Work konsenzus, konačno je najavio planove za pokretanje svog lanca ubrzo nakon Ethereum Merge (spajanja Ethereum mreže) 15. septembra.

„ETHW glavna mreža će se kreirati u roku od 24 sata nakon spajanja“, objavio je @EthereumPoW Tvitter nalog. „Tačno vreme će biti objavljeno 1 sat pre pokretanja sa tajmerom za odbrojavanje, a sve, uključujući konačni kod, binarne datoteke, konfiguracione datoteke, informacije o čvorovima, RPC, itd. biće javno objavljeno kada vreme istekne."

ETHW.jpg

Ethereum spajanje, zakazano za četvrtak će prebaciti drugi najveći blokčejn (po kapitalu tržišta) na Proof-of-Stake mehanizam konsenzusa, uklanjajući potrebu za energetski intenzivnim rudarskim operacijama. Ovaj potez je izazvao razdor u Ethereum ekosistemu pošto su rudari - koji nisu voljni da odustanu od svog toka prihoda - predložili da se Ethereum račva ili da se prebace na druge lance i kriptovalute.

Nekoliko berzi je izrazilo interesovanje za ili su već uvrstile ETHW račvu, uključujući Poloniex, Bitfinex i Coinbase. ETHW je pao za 49% sa svog rekordnog maksimuma od 141,36 dolara 8. avgusta na trenutnu vrednost trgovanja od 35 dolara, prema CoinMarketCap-u.

ETHW_3M_graph_coinmarketcap.jpg

Prema @EthereumPoW Twitter nalogu, glavna mreža će pokrenuti 2.048 praznih blokova nakon Merge bloka, dodajući dopunu kako bi se osiguralo da se chainID — jedinstveni identifikator za razlikovanje između blokčejna — uspešno prebaci, prenosi Decrypt.

Ovaj korak će takođe sprečiti duple blokove na ETH i ETHW. „Zbog toga će blok Merge + 2049 biti prvi blok na ETHW koji može sadržati bilo kakve transakcije“, kaže se u nalogu.

EthereumPoW je zamisao kineskog kripto rudara Čendlera Gua, koji je najavio PoW račvanje na Twitter mreži 27. jula 2022.

 

 

ETHW kritičari, uključujući Ethereum Classic programera Igora Artamonova, osporavali su plan za pokretanje EthereumPoW glavne mreže nakon spajanja. „To je kao da izgubite 90% zamaha pri lansiranju“. Artamonov je takođe doveo u pitanje navedene motive račvanja ETHW.

„Glavna stvar za ubeđivanje rudara da naprave prelaz bi mogla biti „PoW je sigurniji", napisao je on. „Ali oni ga prodaju pod „Rudari moraju da zarade novac“. Zašto??? To je glupo. To nije razlog zašto bi ljudi koristili blokčejn. „Sigurnost bi bila bolji razlog."

Jasan je Artamonov stav, ali očigledno ne razume da rudari ne verifikuju blokove zarad altrustičkih razloga, nego isključivo zbog zarade.

Pazite kako i gde ih koristite, nije šala – oštećuju vid

Apple iPhone 14 Pro i Pro Max se pojavili na prvim testovima

10604
10605
10606
10607
10608
10609