Greška

Došlo je do greške.

Ericsson prikazuje IoT i 5G rešenja na Roadshow konferenciji u Beogradu

28.06.2016 18:05 | 0 Biznis IT
Ericsson prikazuje IoT i 5G rešenja na Roadshow konferenciji u Beogradu

Mobilne, širokopojasne internet i cloud tehnologije se ubrzano razvijaju i predstavljaju stubove digitalne transformacije koja se trenutno dešava u svim industrijama, kao i u oblasti javnih servisa i pametnih gradova. Kako najnovije Ericsson Mobility Report istraživanje pokazuje, broj povezanih IoT uređaja će nadmašiti broj mobilnih telefona već do 2018. godine. Osim toga, od ukupno 28 milijardi povezanih uređaja, koliko će ih biti do 2021. godine, oko 16 milijardi biće IoT uređaji.

Ericsson priprema postojeće mreže za 5G

Upravo u ovom kontekstu Let’s turn ideas into realities Roadshow događaj kompanije Ericsson ima za cilj da predstavi koji su to poslovni i tehnološki pokretači koji usmeravaju transformaciju poslovanja pružalaca usluga, kao i poslovanje industrija. Fokus je na digitalizaciji, Internetu stvari, cloud tehnologiji, kao i evoluciji mreža ka 5G tehnologiji i virtualizaciji. Stručnjaci iz celog sveta prezentovaće i demonstriraće najnovije tehnologije i primere primene.

MilenaMatic.jpg

Antonio Pasarela, direktor za tržišta Srbije, Crne Gore, Makedonije i Albanije u kompaniji Ericsson, izjavio je tom prilikom: „Drago nam je što organizujemo Ericsson Roadshow u Beogradu sada kada kompanija Ericsson obeležava 20 godina poslovanja u Srbiji i 140 godina postojanja u svetu. Kroz inovacije koje predstavljamo dokazujemo svoju punu posvećenost približavanju Srbije konceptu Umreženog društva koji razvijamo širom sveta. Ericsson Roadshow se pokazao kao odlična platforma za nastavak otvorenog dijaloga sa našim korisnicima, partnerima, inovatorima i državnim institucijama o tome kako najbolje možemo da iskoristimo IKT za omogućavanje digitalne transformacije u Srbiji, a u korist srpskog poslovnog sektora, okruženja i celog društva.“

Let’s turn ideas into realities Roadshow kompanije Ericsson održava se u Beogradu 28. i 29. juna i okupiće predstavnike vladinog sektora, operatora i drugih relevantnih industrija, novinare kao i zaposlene kompanije Ericsson. Svi oni će biti u prilici da vide kako će budućnost izgledati, kao i da otpočnu dijalog o tome kako da koriste nove tehnologije u cilju unapređenja srpske privrede.

Ericsson Mobility Report izveštaj je jedna od vodećih analiza mobilnog data saobraćaja, koja pruža sveobuhvatno merenje saobraćaja na mrežama širom sveta u realnom vremenu. Ovaj izveštaj koristi ova merenja i analize, zajedno sa internim predviđanjima i drugim relevantnim studijama, kako bi pružilo uvid u sadašnje trendove u pogledu saobraćaja podataka i tržišta. Traffic Exploration Tool koji prati izveštaj može da se koristi za kreiranje prilagođenih grafikona i tabela. Sve informacije se mogu sortirati po regionima, korisnicima, tehnologijama, saobraćaju i vrsti uređaja.

Ericsson Mobility Report otkriva da će se broj korisnika pametnih telefona povećati i očekuje se da će prevazići broj korisnika osnovnih telefona u trećem kvartalu ove godine. Do 2021. godine, broj korisnika pametnih telefona će se skoro duplirati sa 3,4 milijarde na 6,3 milijardi. Trenutno postoji pet milijardi jedinstvenih korisnika mobilnih telefona, što potvrđuje fantastičan rast mobilne tehnologije u relativno kratkom vremenskom periodu.

Istraživanje je takođe otkrilo i da se dogodila drastična promena u navikama u pogledu konzumiranja video sadržaja kod tinejdžera: mobilni data saobraćaj za gledanje videa na pametnim telefonima povećao se za 127% za samo 15 meseci (u periodu 2014. – 2015.). U periodu od četiri godine, od 2011. do 2015. godine, vreme koje tinejdžeri provedu u gledanju televizije i video sadržaja na TV ekranima se smanjilo za 50%, dok se vreme provedeno u gledanju TV i video sadržaja na pametnim telefonima povećalo za 85%. Ovo, kao i činjenica da naredna generacija korisnika mobilnih telefona su najveći potrošači podataka za video striming na pametnim telefonima (kako putem WiFi, tako i mobilnog interneta), čini ih najznačajnijom grupom koju mobilni operatori treba da prate.

Izvor: Ericsson

Sve informacije vezane za Ericsson, možete pogledati na Ericsson hub-u na Benchmark sajtu

 

Komentari

0 Dodaj komentar

Microsoft objavio novu verziju Office-a za Android

Battlefield 1 će imati podršku za Async Compute i DX12?

10604
10605
10606
10607
10608
10609