Ericsson preuzima Envivio

Kompanija Ericsson najavila je da će za 125 miliona dolara kupiti američku kompaniju Envivio. Ova akvizicija ojačaće Ericssonovu ponudu u segmentu video kompresije

Kompanija Ericsson najavila je da će za 125 miliona dolara kupiti američku kompaniju Envivio. Ova akvizicija ojačaće Ericssonovu ponudu u segmentu video kompresije i dodatno učvrstiti vodeću poziciju Ericssona na ovom polju. Upravo će cloud i softverska rešenja kompanije Envivio biti ključni dodaci Ericssonovom media portfoliju, odnosno Ericsson TV platformi, koja omogućava gledanje TV i video sadržaja na bilo kom uređaju.
Ericssonovi klijenti dobiće vrhunsko rešenje koje kombinuje hardver i optimizovan softver za enkodovanje, koji će zajedno isporučivati novu generaciju UHD/HD video servisa i High-Efficiency Video Coding (HEVC) tehnologiju.
Kompanija Envivio je globalni lider u segmentu softverskog video kodiranja sa bazom većom od 400 TV provajdera na tržištima širom sveta. Tokom 2014. godine, Envivio je ostvario prihode od 43 miliona dolara. Sedište kompanije nalazi se u San Francisku, a kompanija trenutno ima 200 zaposlenih širom sveta.
Izvor: Ericsson
Sve informacije vezane za Ericsson, možete pogledati na Ericsson hub-u na Benchmark sajtu
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi