Greška

Došlo je do greške.

Epsonovi Ink Tank inkdžet štampači prodati u preko 30 miliona primeraka širom sveta

27.07.2018 17:19 | 0 Multimedija
Epsonovi Ink Tank inkdžet štampači prodati u preko 30 miliona primeraka širom sveta


Saopštenje za javnost

Seiko Epson korporacija saopštila je da je kumulativna globalna prodaja Epsonovih Ink Tank inkdžet štampača velikih kapaciteta dostigla 30 miliona prodatih jedinica širom sveta.

Epson je ovu seriju printera lansirao u oktobru 2010. godine u Indoneziji. Kompanija je do kraja fiskalne 2017. godine (završila se krajem marta 2018. godine) predstavila ove štampače u oko 150 zemalja i regija širom sveta, pri čemu je rast na tržištima u usponu prouzrokovao povećanje udela proizvoda velikih kapaciteta mastila na celokupnom tržištu inkdžet štampača. Epson je održao broj jedan poziciju kada je u pitanju udeo na tržištu *2 u ovom segmentu proizvoda, zahvaljujući snažnoj prepoznatljivosti brenda te bogate linije proizvoda.

U fiskalnoj 2018. godini (do kraja marta 2019. godine), Epson će dodatno ubrzati prelazak sa konvencionalnih modela sa kertridžima na Ink Tank modele velikog kapaciteta, sa ciljem da se ovo uspostavi kao mainstream inkdžet štampač. Na naprednim kao i na tržištima u razvoju, kompanija će nastaviti sa promovisanjem i zamenom laserskih štampača sa Ink Tank inkdžet modelima velikih kapaciteta, poboljšavajući ponudu linijom proizvoda koji su veoma isplativi po pitanju performansi koje pružaju, kao i jednostavni su za upotrebu. Kroz ove napore, Epson planira da proda 9,5 miliona Ink Tank proizvoda velikih kapaciteta mastila u fiskalnoj 2018. godini – što predstavlja povećanje od 20% u odnosu na prethodnu fiskalnu godinu. Očekuje se da će ovo biti oko 55% ukupne prodaje Epson inkdžet štampača.

epson2_2.jpg

Koichi Kubota, viši izvršni direktor i glavni operativni direktor Printing Solutions Operations divizije Seiko Epson kompanije, izjavio je: "Ink Tank inkdžet štampači velikog kapaciteta smanjuju troškove rada i omogućuju korisnicima slobodno štampanje sa manje napora u poređenju sa laserskim štampačima i štampačima koji koriste kertridže sa mastilom, a i ne vrše veliki uticaj na životnu sredinu. Epson je transformisao poslovni model printera i nastaviće da pruži udobne uslove za štampanje koji omogućuju našim korisnicima da demonstriraju svoju kreativnost i uživaju u visokoj produktivnosti."

Izvor: Epson

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

 

Pogledajte preporučeni video sa Benchmark Youtube kanala: 

Intel prve 10nm proizvode planira za drugu polovinu 2019. godine

Electronic Arts: A Way Out privukao 2,6 miliona igrača

10304
10305
10306
10307
10308
10309