Greška

Došlo je do greške.

Epson osvaja prestižnu EcoVadis Platinum nagradu za održivost

28.10.2020 18:34 | 0 Biznis IT
Epson osvaja prestižnu EcoVadis Platinum nagradu za održivost


Saopštenje za javnost

Nezavisni stručni procenitelji kompanije EcoVadis dodelili su Epsonu platinasti status za društveno odgovorno poslovanje. Platinasti sertifikat, dodeljen 2020. godine, ukazuje na to da je Epson rangiran među 1% kompanija u svojoj industriji. Epson je u poslednje tri godine dobio zlatni sertifikat. Zlato se dodeljuje kompanijama koje ulaze u top 5%.

Platinasti sertifikat dodeljen je kao priznanje Epsonovim globalnim inicijativama na polju društvene odgovornosti preduzeća. Ocena EcoVadis-a fokusira se na četiri teme: životna sredina, rad i ljudska prava, etika i održiva nabavka. Epson je ocenjen kao „izvanredan" (najviša ocena) za životnu sredinu i postigao je visoke rezultate u pogledu održivih nabavki, rada i ljudskih prava i etike, čineći ga među prvih 1% kompanija u industriji proizvodnje računara i perifernih uređaja.

Kazuyoshi Yamamoto, predsednik kompanije Epson Europe, dodao je: „Platinasti EcoVadis sertifikat uverava naše kupce da Epson preduzima sve raspoložive mere kako bi postigao održivost u svom poslovanju. Održivost je u našoj DNK, ona prolazi kroz sve što radimo. Platinasti status znači da se naši kupci mogu osloniti na to da će svaki aspekt našeg poslovanja biti nezavisno verifikovan i sertifikovan i da smo u potpunosti posvećeni ispunjavanju najviših standarda održivosti."

EcoVadis pruža nezavisnu, pouzdanu, zajedničku platformu za procenu i ocenu više od 65.000 grupa i kompanija u 200 industrija u 160 zemalja primenom društveno odgovornih kriterijuma za procenu poslovanja zasnovanih na standardima održivosti na hiljade spoljnih izvora kao što su nevladine organizacije, radnički sindikati, međunarodni organizacije, lokalne samouprave i revizorske organizacije.

Epson nastoji da iskoristi svoje efikasne, kompaktne i precizne tehnologije za pokretanje inovacija u četiri oblasti, uključujući inkjet štampače. Verujemo da Epsonova tehnologija može da pomogne u smanjenju uticaja na životnu sredinu, povećanju produktivnosti i da igra značajnu ulogu u rešavanju društvenih problema i postizanju ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih nacija.

Epson teži socijalnoj održivosti i objavljuje detalje svojih ekoloških inicijativa, stvaranja društvene vrednosti, korporativnog upravljanja i drugih DOP aktivnosti kroz svoj integrisani izveštaj i izveštaji o održivosti. Informacije se takođe objavljuju na stranicama društvene odgovornosti na veb lokaciji kompanije.

Izvor: Epson

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

HONOR Watch ES - stil u pokretu

Noctua širi chromax.black liniju CPU kulera

10604
10605
10606
10607
10608
10609