Greška

Došlo je do greške.

Epic Games i AMD saradnja na Unreal Engine 5

01.06.2021 09:32 | 0 Software/Web
Epic Games i AMD saradnja na Unreal Engine 5


Saopštenje za javnost

Unreal Engine je 3D razvojno okruženje za video igre, koje je Epic Games prvi put objavio davne 1998. Izvorno dizajniran za legendarnu pucačinu iz prvog lica "Unreal", Unreal Engine pokrenuo je mnoge glavne inovacije koje smo zadnjih dvadeset i tri godine viđali u igrama, filmovima, TV produkciji i vizualizaciji. Stotine, ako ne i hiljade naslova razvijeni su i objavljeni na bazi Unreal Engine-a, na računarima, konzolama i mobilnim uređajima od početka 21. veka.

Kada je u maju prošle godine Epic Games po prvi put javnosti predstavio revolucionarne mogućnosti svog novog igračkog razvojnog okruženja - Unreal Engine 5, jedino što je prevazilazilo oduševljenje, bilo je nestrpljenje kada će programeri i developeri entuzijasti moći da isprobaju Unreal 5.

Godinu dana je trebalo Epic Gamesu da sve pripremi i prilagodi, kako bi svako mogao da isproba budućnost kreiranja video igara. Unreal Engine 5 je ušao u "Early Access" fazu i Epic Games je time omogućio rani pristup Unreal Engine 5, kao i skupu odabranih digitalnih elemenata, koji su potpuno besplatni na Unreal Marketu i odmah spremni za integraciju u nivoe kreirane sa UE5.


AMD i Epic Games dugo su blisko sarađivali na stvaranju neverovatnih iskustava za programere kako bi omogućili zaista izuzetne naslove na svim platformama s Radeon GPU-ovim i AMD Ryzen Threadripper procesorima, omogućavajući programerima vodeću podršku da u potpunosti iskoriste nove tehnologije koje donosi Unreal Engine 5.

"UE5 je dizajniran da u potpunosti iskoristi AMD CPU-ove i GPU-ove na PlayStationu 5, Xbox Series X i PC-u kako bi igračima omogućio da dožive svetove bez presedana, zapanjujuće lepote i grandiozne veličine. " - Nick Penwarden, potpredsednik inženjeringa u Epic Gamesu

Pročitajte više o Unreal Engine 5 u OVOM blogu. Radeon Software Adrenalin za UE5 možete pronaći OVDE za preuzimanje.

Izvor: AMD

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

AMD Ryzen 7 5700G i Ryzen 5 5600G na tržište stižu 5. avgusta

Apple će od 2022. godine početi da prebacuje neke iPad modele na OLED

10504
10505
10506
10507
10508
10509