Greška

Došlo je do greške.

Elon Mask hoće da igra Steam igre u Tesla automobilima

23.02.2022 12:36 | 0 Multimedija
Elon Mask hoće da igra Steam igre u Tesla automobilima

Prošlog juna, proizvođač električnih automobila Tesla održao je ceremoniju predstavljanja novog Tesla S Plaid modela u svojoj fabrici u Kaliforniji. Tom prilikom vlasnik Tesle, Elon Mask je ispunio prethodno dato obećanje da će igrati grafički veoma zahtevnu Cyberpunk 2077 igru na ekranu novog sistema za informacije i zabavu u automobilu. Međutim, tu se nije zaustavio u svojoj nameri jer mu je verovatno dosadilo u međuvremenu da igra samo Cyberpunk 2077, pa je zbog toga nedavno izjavio kako u Tesli naporno rade da bi omogućili igranje na Steam gejming servisu, što je zapravo Teslin dugoročni cilj.

Tesla_steam.jpg

U ovom trenutku Steam broji preko 50000 igara. U pitanju je prilično veliki izbor igara. Sa druge strane Valve je trenutno zaokupljen realizacijom Steam Deck računara. Zanimljivo je da ovaj uređaj koristi isti APU procesor koji će se koristiti na novim modelima Tesla električnih automobila i njihovim infotainment sistemima. U pitanju je procesor sa 4 jezgra koji izvršava 8 “tredova”, model AMD Ryzen V180F u koji su ugrađena Zen+ jezgra i RDNA 2 grafički procesor i to verzija sa 1792 “stream” jezgara i radnom frekvencijom na 2.8 GHz. Snaga ovog procesora obezbeđuje performanse na nivou PlayStation 5 gejming konzole.

Možda će Niko i G2 sledeći IEM Katowice igrati na Tesla hardveru tj u automobilima? E, to se zove “hard core” gejming – voziš omiljenu igru!

 

Izvor: Expreview

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Realme cilja visoko, na meti su Apple i Samsung

Google “dark” mod je postao još mračniji

10304
10305
10306
10307
10308
10309