Electronic Arts prihodovao milijardu dolara u prethodna tri meseca

Kompanija Electronic Arts iznenadila je Wall Street izveštajem o neočekivanom profitu u prvom fiskalnom tromesečju (period april-jun).

Kompanija Electronic Arts iznenadila je Wall Street izveštajem o neočekivanom profitu u prvom fiskalnom tromesečju (period april-jun). Digitalno poslovanje kompanije gde gejmeri preuzimaju igre imalo je najbolji učinak. Kompanija poručuje da je ostvarila prihod od 1,08 milijardi dolara, dok su analitičari očekivali prihod od 1,1 milijardi dolara.
Finansijski direktor Blejk Jorgensen kaže da će EA objaviti najnoviju FIFA igru četiri dana pre nego što se septembarsko tromesečje završi. On procenjuje da je digitalna prodaja poslednje FIFA igre donela oko 75 miliona dolara, a jaka digitalna prodaja posebno FIFA Ultimate Team naslova na konzolama i Star Wars: Galaxy of Heroes na mobilnim uređajima, pojačala je rezultate EA u prethodnom tromesečju kada su tradicionalno slabiji. Digitalna prodaja sada čini najveći deo ukupnih prihoda kompanije i iznosila je 682 miliona dolara.
Prodaja PC i sadržaja baziranog na pregledačima je opala, ali je prodaja u mobilnom segmentu porasla i donela 165 miliona dolara kompaniji. Star Wars Battlefront je isporučen u 14 miliona jedinica do kraja marta, ali je imao svega 6,6 miliona jedinstvenih gejmera u prethodnom tromesečju. Battlefield franšiza i dalje ima jak učinak sa 11,5 miliona gejmera.
Delovi za Oculus Rift koštaju 200 dolara
Izvor: Gameinformer

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi