Greška

Došlo je do greške.

Eksternim developerima navodno dozvoljeno da skeniraju poruke Gmail korisnika

03.07.2018 18:00 | 0 Software/Web
Eksternim developerima navodno dozvoljeno da skeniraju poruke Gmail korisnika


S obzirom na to da je Gmail besplatan servis, Google je morao da pronađe rešenje kako bi zarađivao na njemu. Ovo je rešeno tako što se korisnicima prikazuju reklame, bazirano na onome što vole, a do ovih podataka je u prošlosti Google dolazio tako što je skenirao emailove korisnika kako bi saznao za šta bi mogli biti zainteresovani. Google je u međuvremenu prestao sa ovom praksom, ali ovo nije slučaj i sa developerima.

Prema izveštaju The Wall Street Journala, izgleda da je eksternim developerima i dalje dozvoljeno da skeniraju emailove Gmail korisnika, što je očigledno dozvolio sam Google. Da situacija bude još gora, ovo skeniranje ne obavljaju samo računari, jer je primećeno nekoliko slučajeva da su i zaposleni kod ovih developera obavljali skeniranje.


Preko 90 procenata Gmail korisnika ne koristi verifikaciju u dva korakaSrećom, ovo svojevrsno kršenje privatnosti korisnika nije toliko drsko, jer se skeniranje obavlja uz pomoć aplikcija kojima su korisnici davali dozvole. Prema navodima, postala je uobičajena praksa marketinških kompanija da skeniraju elektronsku poštu svojih korisnika.

Za one, koji su zabrinuti za svoju privatnost, rešenje je da odu na svoju Google Account glavnu stranicu, potom u Sign-in & Security sekciju i izaberu "Apps with account acces" opciju. Ovde je moguće videti sve apliakcije koje trenutno imaju pristup Google nalogu, a moguće ih je ukloniti ukoliko ih više ne koristite ili niste sigurni da li prikupljaju vaše podatke.

Izvor: Ubergizmo

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |

a na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Philipsov Momentum monitor implementira 4K, HDR 1000, Active Sync

Novi Samsung Galaxy Note9 renderi otkrivaju dizajn telefona

10504
10505
10506
10507
10508
10509