Greška

Došlo je do greške.

Ekskluzivno: Logitech u pregovorima oko kupovine Plantronics-a

24.11.2018 10:00 | 0 Biznis IT
Ekskluzivno: Logitech u pregovorima oko kupovine Plantronics-a

 

Logitech International SA, švajcarski proizvođač tastatura i veb kamera, koji trenutno razmatra kupovinu Plantronics Inc-a, američkog proizvođača Bluetooth slušalica i gejming slušalica, dojavili su ljudi koji su upoznati sa tom problematikom, u petak.

Dogovor će biti Logitechova daleko najveća akvizicija i ilustruje pravac kompanije da želi diversifikuje svoj posao. Do ovoga je došlo jer i Logitech i Plantronics nastoje da zadrže proizvodne troškove niskim, nakon uvođenja tarifa za uvoz iz Kine u Sjedinjene Države.


Ne propustite test: Logitech G Pro Wireless


Logitech je ponudio više od 2,2 milijarde dolara za kupovinu Plantronics-a, rekao je jedan od izvora. Od kraja trgovanja u petak, Plantronics je imao tržišnu kapitalizaciju od oko 2 milijarde dolara.

Ako pregovori budu uspešni, dogovor između Logitech-a i Plantronics-a bi mogao biti overen već sledeće nedelje, dodali su izvori, upozoravajući da je takođe moguće da se ne postigne sporazum.

Izvori su tražili da se ne identifikuju jer su pregovori poverljivi. Logitech i Plantronics nisu odmah odgovorili na zahteve za komentar.

Kompanije Logitech i Plantonics su bile pod pritiskom zbog novih ponuda, ne samo od proizvođača mrežne opreme kao je su Cisco Sistems Inc, već i od glavnih tehnoloških kompanija kao što su Microsoft Inc i Google, čiji je vlasnik Alphabet Inc.

Izvor: Reuters 

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Komentari

0 Dodaj komentar

Misteriozni Lenovo sa tri kamere se pojavio na TENAA

Predsednik Xiaomi-ja postovao sliku Mi Mix 3 na 5G mreži

10604
10605
10606
10607
10608
10609