Greška

Došlo je do greške.

Ekskluzivni AMD Ryzen procesor pokreće prvi 15-inčni Microsoft Surface laptop

03.10.2019 18:30 | 0 Hardver
Ekskluzivni AMD Ryzen procesor pokreće prvi 15-inčni Microsoft Surface laptop


Saopštenje za javnost

Microsoft je lansirao proširenu familiju svojih prenosnih "Surface" PC-a. Po prvi put laptop linija je dobila veći model od 15", namenjen kreativnim profesionalcima, studentima i igračima, koji svoje omiljene aktivnosti na PC-u žele imati na raspolaganju bilo kad i bilo gde.

Da bi omogućio punu snagu i neophodne performanse za veći i moćniji Surface Laptop, a bez kompromisa po pitanju mobilnosti, Microsoft je odlučio da novi Laptop pokreće AMD-ov Ryzen Mobilni procesor.

U pitanju je specijalna, sa Microsoftom ko-dizajnirana, verzija koja nosi nazim AMD Ryzen Microsoft Surface Edition. AMD Ryzen MSE se razlikuje u odnosu na regularni Ryzen Mobile akcelerisani procesor, jer poseduje brže Vega9 i Vega11 integrisane GPU-ove i više radne frekvencije u okviru termalnog budžeta od svega 15W.

Zahvaljujući korišćenju AMD Ryzen Microsoft Surface Edition procesora, novi Surface Laptop 3 poseduje duplo veće grafičke performanse u poređenju sa Surface laptop 2 generacijom, bez kompromitovanja mobilnosti.

microsoft2_11.jpg


Mirosoftov uvaženi inženjer, Pavan Davuluri je povodom saradnje sa AMD-om izjavio: " Kada smo tražili pravi procesor za pokretanje novog 15" Surface Laptopa 3, bile su nam neophodne najmoćnije grafičke performanse unutar procesora. Prva asocijacija je bila AMD, uzevši u obzir našu dugogodišnju uspešnu saradnju kroz projekat XBOX. Kroz dugoročnu saradnju sa AMD-om, koja je potvrdila mogućnosti isporučivanja liderskih industrijskih proizvoda, u mogućnosti smo da donesemo krajnjim korisnicima računarsko iskustvo i inovacije, kakve donosi Microsoft Surface Laptop 3."

Novi Microsoft Surface Laptiop 3 od 15" će dolaziti kako sa Ryzen 5, tako i sa Ryzen 7 modelima "Microsoft Surface Edition" mobilnog procesora. Ono što je pak zajedničko za sve modele jeste upotreba prelepog 15" PixelSense displeja sa 2496 x 1664 rezolucijom (201 PPI) i podrškom za AMD FreeSync tehnologiju, kao i uniformna šasija mase svega 1,5 kg! Inicijalna cena za model sa Ryzen 5 Microsoft Surface Edition procesorom i 8GB memorije je svega $1199.

Više detalja o nizu hardverskih i softverskih tehnologija, koje su Microsoft i AMD implementirali u 15" Surface Laptop 3 možete čitati u ovom blogu.

Izvor: AMD

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Google dodaje Password Checkup funkciju direktno u Chrome

Kuo: iPhone SE2 će izgledati kao iPhone 8 i stiže početkom 2020

10203
10205
10206
10207
10208
10209