Greška

Došlo je do greške.

Edge sada omogućava direktno deljenje fajlova između računara i telefona

02.06.2022 12:20 | 0 Software/Web
Edge sada omogućava direktno deljenje fajlova između računara i telefona

 

Već neko vreme aktivno se radi na oplemenjivanju Edge pretraživača novim i naprednim funkcionalnostima. Na primer, tokom meseca maja ove godine ovaj pretraživač dobio je ugrađeni VPN. Iako ne snažnih mogućnosti kao neka od samostalnih rešenja sličnog tipa, ovo je ipak dobrodošla nadogradnja, koja nekima od nas zaista može da koristi.

Ista filozofija se nastavlja, pa sada kompanija Microsoft radi na implementaciji novih mogućnosti. Uskoro bi trebalo da se pojavi i veoma praktična nova funkcionalnost unutar Edge internet pretraživača pod nazivom “Drop”. Ova nadogradnja će vam doneti mogućnost da svoje fajlove delite između različitih uređaja na kojima koristite ovaj pretraživač, prvenstveno računara i mobilnog telefona.

Šta Drop tačno radi?

Do sada, korisnici su mahom za deljenje fajlova između svojih različitih uređaja koristili neka od dostupnih rešenja, poput Google Drive-a ili slanje putem imejla. Microsoft želi svojim korisnicima ovo da olakša uvođenjem ove sposobnosti u Edge pretraživač. Zašto da koristite rešenja konkurentskih kompanija kada sve može da ostane pod jednim okriljem?

Kako prenosi GizChina, “Drop” bi trebalo da se pojavi u vidu panela sa desne strane ekrana unutar kog ćete moći da jednostavno prevučete fajlove koje želite da pošaljete na vaš, recimo, Android pametni telefon. Naravno, moraćete da budete prijavljeni na vaš Microsoft nalog kako biste ovo mogli da obavite.

Edge

Bazirano na OneDrive

Nije teško pretpostaviti da će se ova funkcionalnost bazirati na OneDrive skladištenju podataka u oblaku, što se može zaključiti po segmentu koji prikazuje koliko je slobodnog prostora zauzete, a koliko slobodno.

Samo najnoviji Edge

Naravno, ova funkcionalnost najverovatnije će raditi samo sa najnovijim Microsoft Edge pretraživačem, onim od verzije Canary 104. Ali nemojte se brinuti, ukoliko ne koristite ovaj ili bilo koji Edge na mobilnom telefonu, dobićete QR kod unutar Drop-a za olakšano preuzimanje.

Za sada nije poznato kada će se ova funkcionalnost pojaviti pred korisnicima, ali sudeći po dostupnim snimcima ekrana, izgleda da implementacija nije daleko.

Sony spremio PlayStation VR2, poznate ključne specifikacije

Koje igre nam stižu pre nego što krene sezona odmora?

10504
10505
10506
10507
10508
10509