Greška

Došlo je do greške.

EA je hakovan, ukradeni izvorni kodovi igara

11.06.2021 19:05 | 0 Software/Web
EA je hakovan, ukradeni izvorni kodovi igara


Tokom poslednjih godinu dana, bilo je nekoliko većih sajber napada na kompanije iz industrije video igara, a na udaru su bili Capcom, Crytek, Ubisoft i CD Projekt Red. Sada je Electronic Arts postao najnoviji izdavač, koji je bio žrtva hakera, a napadači su uspeli da dođu do kodova EA igara i engine-a.

Sugeriše se da su odgovorni za probijanje i krađu podataka promovisali svoj plen na deep web forumima, tvrdeći da imaju izvorni kod za igre kao što je FIFA 21, kao i interne alatke kao što je Frostbite Engine. Ukupno je tokom napada ukradeno 780GB podataka.

U izjavi, predstavnik kompanije EA je potvrdio da je nedavno došlo do probijanja sigurnosti i da je "ukraden limitirani broj izvornih kodova za igre i pratećih alatki". Lične informacije, kao što su podaci igrača, nisu ugroženi tako da nema rizika od povrede privatnosti onih koji aktivno igraju EA naslove.

 

Pogledajte još: Naredna Battlefield igra je Battlefield 2042Ništa od ukradenih podataka još uvek nije distribuirano javno, ali bi se to moglo promeniti ukoliko neko kupi te podatke. EA trenutno sarađuje sa organima za sprovođenje zakona kako bi se istražilo hakovanje kompanije.

Izvor: KitGuru

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Sertifikovano nekoliko iPhone 13 modela

Xiaomi ističe da tehnologija punjenja od 200W ne degradira bateriju brzo

10504
10505
10506
10507
10508
10509