Greška

Došlo je do greške.

Džo Belfior: Windows 10 Mobile hardver više nije u fokusu

09.10.2017 13:29 | 0 Mobile
Džo Belfior: Windows 10 Mobile hardver više nije u fokusu


U ranim danima mobilnog operativnog sistema, Microsoft je dosta pažnje posvećivao Windows Mobile, Windows Phone i u skorije vreme Windows 10 Mobile platformama. Međutim, i pored najboljih namera kompanije, Windows mobilni operativni sistem nikada nije zaživeo kako se to očekivalo, tako da najnovije vesti ne predstavljaju preterano iznenađenje.

U nedavnom tvitu, koji je objavio Microsoftov zvaničnik Džo Belfior, izgleda da je potvrđeno da će Windows 10 Mobile biti stavljen u zapećak. Upitan o planovima za podršku platforme, Belfior je istakao: "Naravno da ćemo nastaviti da podržavamo platformu... ispravke bagova, sigurnosna ažuriranja i drugo. Međutim, donošenje novih funkcija i hardvera nije u fokusu".

Ovo odražava i nedavne stavove različitih industrijskih izvora, koji sugerišu da bi Microsoft mogao da napusti tržište hardvera i da se fokusira samo na softver u budućem periodu.

Belfior je takođe istakao i da je Microsoft pokušao da ohrabri više developera da kreiraju aplikacije za kompanijinu mobilnu platformu, ali slaba korisnička baza je dovela do toga da kompanije ne investiraju u ovaj segment.

Izvor: Ubergizmo

Komentari

0 Dodaj komentar

Prvi navodni render OnePlus 5T telefona?

Prvi pogled na Jurassic World Evolution (video)

10104
10105
10106
10107
10108
10109