Greška

Došlo je do greške.

DxOMark: iPhone XR nema rivala među telefonima sa jednom kamerom

07.12.2018 10:20 | 0 Mobile
DxOMark: iPhone XR nema rivala među telefonima sa jednom kamerom


Na najnovijem DxOMark testu našla se kamera iPhone XR telefona. Kamera je dobila ocenu od 103 poena za fotografisanje i 96 za video, što je donelo ukupnu prosečnu ocenu od 101 poen. Ovo iPhone XR rangira kao najbolji smartfon sa jednom kamerom na poleđini u ovom trenutku.

I pored toga što ima samo jednu kameru, iPhone XR je ostvario dobre rezultate u edge detekciji u portret modu. Doduše, nedostatak telefoto objektiva je značio da nema odgovarajućeg zumiranja. Kamera telefona je pohvaljena zbog odlične ekspozicije i snimanja u uslovima svakog osvetljenja, širokog dinamičkog raspona i perfektnog balansa između smanjenja šuma i očuvanja detalja. Sistem autofokusa je takođe opisan kao vodeći u industriji.

iphone2_19.jpg

Istaknuto je i nekoliko problema, na koje je DxOMark naišao, a oni uključuju preterani blur gradijent i šum kod osvetljenja u zatvorenom prostoru i scenama slabog osvetljenja.

Kada je video u pitanju, telefon ima odličan dinamički raspon, kao i stabilizaciju slike i autofokus. Slabije tačke su balans bele boje i šum osvetljenja.

Kompletan DxOMark test kamere za iPhone XR možete pogledati ovde.

Izvor: DxOMark

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

LG patentirao telefon sa 3D kamerom

Qualcomm predstavio Snapdragon 8cx čipset za Windows 10

10104
10105
10106
10107
10108
10109