Greška

Došlo je do greške.

DxOMark: Huawei P30 Pro ostvario do sada najbolji rezultat na testu kamera

26.03.2019 18:30 | 2 Mobile
DxOMark: Huawei P30 Pro ostvario do sada najbolji rezultat na testu kamera


Popularni DxOMark sajt je objavio rezultate svog opširnog testiranja i analize glavne kamere na poleđini i prednje kamere najnovijeg Huawei P30 Pro telefona.

Huawei P30 Pro stiže sa četiri kamere (uključujući i time-of-flight senzoe) na poleđini, koje nude brojna poboljšanja u odnosu na svoje prethodnike. Glavna kamera ima 40MP 1/1.7 senzor, koji proizvodi 10MP fotografije. Objektiv 27mm ekvivalenta stiže sa f/1.6 otvorom blende i ptičkom stabilizacijom. Međutim, prema mišljenu DxOMark-a, najzanimljivija inovacija na polju kamere je stabilizovana tele-kamera koja koristi optiku za postizanje 5x optičkog zoom faktora (125mm ekvivalent).

Sa ukupnim DxOMark Mobile rezultatom od 112 poena, Huawei P30 Pro je trenutno najbolje plasirani smartfon na listi, a ovo je postigao prvenstveno zahvaljujući fantastičnom Photo rezultatu od 119 poena.

U poređenju sa prethodnim Huawei modelima, najočiglednija poboljšanja glavne kamere na poleđini stižu u oblasti bokea i zumiranja, gde P30 Pro postavlja nove benchmark rekorde. Telefon je ostvario odlične performanse u gotovo svim test kategorijama na DxOMark-u.


Pogledajte još: Huawei P30 i P30 Pro predstavljeni sa moćnim kamerama i naprednim funkcijama


DxOMark primećuje odličnu ekspoziciju, do ekstremno niskih nivoa osvetljenja, kao i u situacijama sa zahtevnim osvetljenjem. Kamera je dovoljno inteligentna da prioritet usmeri ka ekspoziciji subjekta umesto na pozadinu. Dinamički raspon nije širok koliko na Mate 20 modelu, ali je i dalje veoma dobar.

Sa ukupnim DxOMark Selfie rezultatom od 89 poena, Huawei P30 Pro donosi solidne performanse, uz ključne atribute kao što su dobra ekspozicija, širok dinamički raspon i precizno renderovanje boja.

Performanse prednje kamere nisu impresivne kao one kod kamere na poleđini, ali je primetno da P30 Pro nudi značajna poboljšanja u odnosu na P20 Pro.

Kompletan DxOMark Mobile test kamera Huawei P30 Pro telefona je dostupan ovde.

Izvor: DxOMark

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

milan982 Novi član postova: 37
DxOMark je odavno izgubio kredibilitet, kao i DisplayMate. Ne sumnjam da je P30 Pro odličan telefon, ali nikad neće ni prići DSLR kameri.

Šta sve mogu kamere Huawei P30 Pro telefona?

Pojavile se specifikacije za Samsung Exynos 9710 čipset

10104
10105
10106
10107
10108
10109