Dva SledgeHammera u jednom pakovanju

Još pre godinu dana AMD je spomenuo mogućnost isporuke dva procesorska jezgra u jednom pakovanju. U planu je da urade čip sa dva 64-bitna SladgeHammer procesora i 1MB L2 keš memorije. Očekuje se da se uradi u 0.09 mikronskoj tehnologiji i da se pojavi u 2003 godini, takođe vrlo bitno je da ce OS prepoznati procesor kao dva nezavisna procesora

Još pre godinu dana AMD je spomenuo mogućnost isporuke dva procesorska jezgra u jednom pakovanju. U planu je da urade čip sa dva 64-bitna SladgeHammer procesora i 1MB L2 keš memorije. Očekuje se da se uradi u 0.09 mikronskoj tehnologiji i da se pojavi u 2003 godini, takođe vrlo bitno je da ce OS prepoznati procesor kao dva nezavisna procesora u dual procesorskoj konfiguraciji. Razlika u multiprocesorskim rešenjima između AMDa i Intela je i u podršci operativnih sistema, na primer Windows XP za AMD dual procesorsku konfiguraciju zahteva dva procesora dok je za Pentium 4 ( Prescott ) pod istim sistemom dovoljan jedan procesor.

Source: XbitLabs

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi