Duron umire ?

Interesantni su komentari na najavu povlačenja Duron procesora sa tržišta. Sadašnji Duron procesori sa 64KB L2 keša i Spitfire/Morgan jezgrom će biti poslednji sa Duron imenom. AMD pravi logičan korak prebacivanja tih procesora na Thoroughbred ili Barton jezgro i Athlon XP na ClawHammer jezgro, a izgleda je samo zlim jezicima sa druge strane

Interesantni su komentari na najavu povlačenja Duron procesora sa tržišta. Sadašnji Duron procesori sa 64KB L2 keša i Spitfire/Morgan jezgrom će biti poslednji sa Duron imenom. AMD pravi logičan korak prebacivanja tih procesora na Thoroughbred ili Barton jezgro i Athlon XP na ClawHammer jezgro, a izgleda je samo zlim jezicima sa druge strane to predstavljalo interesantnu temu za degradiranje konkurenta. Međutim isti korak je uradio i Intel prebacivanjem Celerona na Pentium III jezgro, izgleda je pored poslovnih poteza bitno i marketinsko degradiranje protivnika sa obe strane.

Source: XbitLabs

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi