Greška

Došlo je do greške.

Dota 2 tim izbačen iz finala takmičenja zbog korišćenja nelegalnog miša

26.06.2018 21:55 | 0 Games
Dota 2 tim izbačen iz finala takmičenja zbog korišćenja nelegalnog miša


U prošlosti je bilo nekoliko eSports skandala koji su uključivali varanje, među kojima su hapšenja zbog nameštanja mečeva, Overwatch haker koji je kažnjen sa 10.000 dolara, PUBG haker koji je prodavao cheatove za igru i drugo. Sada je Dota 2 igrač diskvalifikovan iz finala turnira sa nagradnim fondom od 15 miliona dolara, zbog toga što je koristio miš koji može da se programira.

Prema izveštajima sajta Motherboard, organizatori The International 2018 takmičenja, sa takmičenja sau odstranili Thunder Predator tim iz Perua, kada su saznali da je jedan od članova tima koristio Razer Synapse 3 miš, sa dodatim setom makroa. Varanje je otkriveno kada je igrač Atún bio u mogućnosti da teleportuje nekoliko klonova lika istovremeno, što je potez koji je nemoguće izvesti bez prethodno programiranih makroa, prema navodima Motherboarda.

 

Pogledajte još: Fortnite zaradio 100 miliona dolara na iOS-u za samo 90 dana

Tim koji je odstranjen iz takmičenja je istakao da nisu bili korišćeni nikakvi softverski makroi, ali da Atún koristi Razer Synapse miš sa manuelnom konfiguracijom kako bi bolje iskoristio hardverske karakteristike.

Prema svemu sudeći, ovo i dalje spada u domen varanja prema mišljenju organizatora turnira, koji je objavio diskvalifikaciju Thunder Predator tima.

Izvor: Engadget

Komentari

0 Dodaj komentar

Samsung Galaxy Note9 sertifikovan mesec dana ranije

AMD obeležava godinu dana od objave EPYC procesora

10404
10405
10406
10407
10408
10409