Greška

Došlo je do greške.

Dostupan Windows 10 October 2018 Update

03.10.2018 10:30 | 17 Software/Web
Dostupan Windows 10 October 2018 Update


Microsoftov Windows 10 operativni sistem sada se nalazi na više od 700 miliona uređaja, a kompanija obeležava ovu priliku objavljivanjem druge veće verzije Windows 10 ažuriranja za ovu godinu. Windows 10 October 2018 Update je dostupan svim Windows 10 korisnicima, a kako biste izvršili nadogradnju potrebno je da proverite Windows Update. U suprotnom, Microsoft će početi da donosi najnovije ažuriranje naredne nedelje, preko svog mesečnog Patch Tuesday programa.

Windows 10 October 2018 Update uključuje niz novih funkcija. Možda najveća promena jeste novi cloud-pokretani clipboard, koji će korisnicima Windowsa 10 omogućiti da kopiraju sadržaj preko uređaja i skladište istoriju kopiranog sadržaja u cloudu. Ovo je posebno korisno ukoliko koristite desktop računar kod kuće ili na poslu, a zatim laptop u pokretu.

Takođe, Windows 10 Timeline funkcija (koja sinhronizuje istoriju aplikacija na uređajima) dobija neke nove funkcije sa oktobarskim ažuriranjem. Microsoft kreira nove ekstenzije za Chrome i Firefox, koje će omogućiti konkurentskim pretraživačima da se uključe u Timeline i sinhronizuju tabove. Ovo će Timeline načiniti mnogo korisnijim za korisnike Chrome-a, iako postoje neke eksterne ekstenzije koje nude ovu funkcionalnost.


Pogledajte još: Microsoft: Windows 10 je instaliran na preko 700 miliona uređaja


Microsoft takođe donosi Your Phone aplikaciju u novom ažuriranju. Dizajnirana je kao prateća aplikacija za bliže usklađivanje Android-a i iOS-a sa Windowsom 10. Većina funkcija je sada samo na Androidu. Moguće je brzo sinhronizovanje fotografija snimljenih na Android uređaju ili slanje i primanje tekstualnih poruka uz Windows 10, povezivanjem Android telefonom.

Microsoft Launcher na Androidu će takođe imati pristup Timeline-u, omogućavajući sinhronizovanje više akcija i sadržaja sa Android telefona na Windows 10 uređaj. Timeline podrška takođe dolazi na Microsoft Edge u beta verziji, što omogućava brz pristup tabovima, bez obzira da li su oni otvoreni na računaru ili mobilnoj verziji Edge-a.

Sada, kada Windows 10 October 2018 Update počinje da pristiže korisnicima, Microsoft će početi da se fokusira na sledeće veće ažuriranje. Kodnog imena 19H1, ovaj apdejt se očekuje u martu 2019. Microsoft još nije detaljno objavio mnoge od funkcija koje stižu uz ažuriranje, ali se ovo očekuje uskoro.

Izvor: The Verge

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

ericm Član postova: 3312
jer je mnogo tesko napraviti backup inace.
Altru Član postova: 2951
neki su već digli paniku da im je update obrisao fajlove...valjda iz my documents, na brzinu sam video...
Djomla84 Novi član postova: 5
Notifikacije u desnom donjem uglu se pojavljuju ali čim kliknem one nestanu. Da budem precizniji, pojavi se broj/counter, ali nema ničega kada se otvori notifications bar...obično je to bilo za obaveštenja za Chrome, tipa YouTube, Facebook...ili kada se ukloni USB (you can safely remove...), Windows Defender obaveštenja itd...mislim, klasika, ko god da je šta već ostavio da ga obaveštava.
Da li se to još nekome dešava nakon poslednjeg apdejta i koje je rešenje?
Hvala.
terzazak Član postova: 1478
Meni je nakon apdejta nestao satus bar u exploreru, probao podesavanja u winu ali nece da moze..
Morao sam ovaj mali programcic (OldNewExplorer) da upotrebim da to resim..
Takodje mi dark tema ne radi u exploreru, mada mi se i ne dopada.
milan999 Član postova: 265
To ti je Microsoft. Silni projekti, radionice, filozofije , eko sistemi i sl. gluposti a kad otvoriš neku aplikaciju ono ćorak. Stvarno ne znam čime se bave ti ljudi kad padaju na takve banalnosti...
Послато са SM-G955F уз помоћ Тапатока

Surface Laptop 2 osvežen osmom generacijom Intel procesora

Facebook: Hakeri nisu pristupili eksternim sajtovima sa korisničkim loginovima

10504
10505
10506
10507
10508
10509