Greška

Došlo je do greške.

Dogovori oko preuzimanja počeli samo nekoliko dana nakon skandala u vezi seksualnog uznemiravanja

22.02.2022 13:15 | 0 Games
Dogovori oko preuzimanja počeli samo nekoliko dana nakon skandala u vezi seksualnog uznemiravanja

Mnogi bi mogli pomisliti kako je ovako veliki posao dogovaran dugo vremena, ali ako je suditi prema dokumentima koje je Microsoft priložio nadležnim vlastima, ova akvizicija se odigrala nakon izbijanja skandala sa seksualnim uznemiravanjem u Activision Blizzard grupaciji.

U dokumentu se navodi da je Phil Spencer vodeći čovek Microsoft XBOX divizije, prvi predložio preuzimanje odgovornima u Activision-u 10. novembra 2021. godine. Samo tri dana pre toga, Wall Street Journal je objavio izveštaje o prikrivanju seksualnog uznemiravanju i nedoličnom ponašanju unutar Activision Blizzard kompanije.

xbox_MS_Activision.jpg

Treba napomenuti i činjenicu da je Phil Spencer tek 18. novembra javno, među zaposlenima XBOX tima, objavio kako je “duboko uznemiren” izveštajima o događajima unutar Activision Blizzard-a i da će ponovo proceniti posao u vezi partnerstva sa ovom firmom i u skladu sa razvojem događaja uskladiti sledeće poteze. Očigledno je da se najveće preuzimanje u gejming industriji dogodilo dok su direktori Microsoft-a i Activision-a, razgovarali o nekim drugim stvarima.

Brzina kojom je završena čitava akvizicija je takođe neuobičajena za ovako velike poslove. Prema pomenutim dokumentima vidi se da su Phil Spencer i Bobby Kotick dogovorili posao oko akvizicije sa izvršnim direktorom kompanije Microsoft  Satya Nadella 20. novembra i već 26. novembra izneli prvu zvaničnu ponudu u kojoj su ponudili 80 US$ po akciji Activision Blizzard-a. Ovakva ponuda je odgovorne u Activision-u naterala da ozbiljno razmotre prodaju kompanije, nakon čega su se dve strane dogovorile i konačno zaključile posao po ceni od 95 US$ po akciji. Preuzimanje je realizovano  16. decembra 2021. godine.

Ogroman novac je u pitanju, čak i za jednog IT giganta kakav je Microsoft. Praktično kompletan posao oko dogovaranja i preuziumanja je završen u rekordno kratkom roku od samo dva meseca.  Ovim potezom Microsoft je postao treća po jačini gejming kompanija, jer ne zaboravite da Activision Blizzard ima tri milijarde aktivnih igrača!

 

Izvor: Expreview

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Može li se patentirati umetnost koju kreira veštačka inteligencija?

Samsung pokreće istragu zbog velikog škarta u proizvodnji procesora

10404
10405
10406
10407
10408
10409