Greška

Došlo je do greške.

DOBRA VEST: Huawei dobio privremenu Android licencu na 90 dana!

21.05.2019 19:40 | 0 Biznis IT
DOBRA VEST: Huawei dobio privremenu Android licencu na 90 dana!


Ovih dana se dosta priča o nedavnoj odluci američke administracije da se Huawei Technologies stavi na crnu listu i da se američkim kompanijama zabrani saradnja i poslovanje sa kineskim gigantom. Google je ranije objavio da povlači Huaweijevu Android licencu, na šta je kompaniju primorala odluka administracije SAD. U međuvremenu, Ministarstvo trgovine SAD je efektivno odložilo delovanje ovih naredbi tokom narednih 90 dana, počevši od danas.

Tokom perioda od naredna tri meseca Huawei će moći da kupuje proizvode i usluge kreirane u Americi kako bi održao postojeću mrežu i nudio softverska ažuriranja za postojeće Huawei uređaje, kako stoji u izveštaju Reutersa. Međutim, kineskoj kompaniji je i dalje zabranjeno da od američkih proizvođača kupuje delove i komponente koji bi se koristili za nove proizvode, bez odobrenja za licence koje bi najverovatnije bile i odbijene.


Pogledajte još: Huawei će nastaviti da obezbeđuje sigurnosna ažuriranja i usluge za postojeće telefone


Tokom perioda od narednih 90 dana, Huawei će moći da sa Google-om sertifikuje ažuriranja operativnog sistema za postojeće telefone. Ostaje da se vidi da li će ovaj period biti dovoljan da se u sertifikaciju uključi i licenca za Android Q ažuriranja za postojeće telefone, ali nema sumnje da će Huawei dati sve od sebe da se ovo ostvari.

Privremena Android licenca, koju je Huawei dobio, ističe 19. avgusta.

Izvor: Reuters

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Brend Tesla predstavlja novi TV Tesla S903

Lenovo Z6 Youth Edition će imati Snapdragon 710 čipset

10604
10605
10606
10607
10608
10609