Greška

Došlo je do greške.

Dobili smo prve informacije vezane za Sony WH-1000XM5 bežične slušalice

26.04.2022 13:49 | 0 Hardver
Dobili smo prve informacije vezane za Sony WH-1000XM5 bežične slušalice

 

Kompanija Sony, uz kompaniju Bose, proizvodi neke od najboljih bežičnih “over-ear” slušalica na svetu. WH-1000XM serija bežičnih slušalica je među najpoznatijim modelima kod ljubitelja kvalitetnog zvuka i dobre redukcije buke, a sada su se pojavile prve informacije i fotografije vezane za nnjihov najnoviji model unutar ove serije – Sony WH-1000XM5.

Ovo je naslednik veoma uspešnog modela Sony WH-1000XM4, pa ova kompanija pred sobom ima veoma težak zadatak. Treba te funkcije poboljšati, očuvati kvalitetan zvuk, doneti malo moderniji izgled, i sve u svemu zaintrigirati korisnike da ponovo porazmisle o kupovini novih slušalica.

Prema prvim fotografijama koje sugerišu na dizajn novih slušalica, izgleda je kompanija Sony po prvi put u dve, neki bi rekli i tri generacije ovog proizvoda napravila prvi značajniji iskorak u njihovom izgledu. Ono što sada vidimo nam prikazuje jedan mnogo moderniji industrijski dizajn sa čistijim površinama i oštrijim linijama koje razdvajaju segmente ovih bežičnih slušalica.

Prema ovim nezvaničnim fotografijaam, ručice koje povezuju okvir za njihovo nošenje sa samim slušalicama je sada blago izdvojen od čitave konstrukcije, dok se čini da i da je kompanija Sony stavila malo više postave kako na slušalice, tako i na segment ovih slušalica koji prianja na glavu korisnika. Pored toga, za sada su dostupni render koji sugerišu o samo dve boje ovih slušalica, a to su crna i bela.

 

Sonyslualice.jpgUz to, dostupne su još neke nezvanične informacije, poput trajanja baterije od 40 sati sa korišćenjem aktivne redukcije buke, dok se očekuje da se baterija može dopuniti od 0 do 100 procenata za nekih 3 i po sata. Dakle, novi model trebalo bi da pruži 10 sati audio reprodukcije više od svog prethodnika.

Sa dostupnih fotografija može se primetiti i da je prekidač za uključivanje i isključivanje ovih slušalica sada slajder, dok se dugme koje se ranije zvalo “custom” sada zobe “NC/Ambient”, ali se i dalje nalazi na istom mestu na slušalicama.

Očekuje se da će ove slušalice imati tri mikrofona, ali i da njihove pozicije neće biti iste kao na prethodnim modelima. Na kraju, pretpostavlja se i da će se tu naći i potpuno novi zvučnici, kao i dva nova procesora za procesuiranje aktivne redukcije buke. Što se tiče cene, očekuje se standardna cena za nove slušalice ove serije, dakle između 350 i 400 dolara.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Apple dodatno razdvaja iPhone 14 i iPhone 14 Pro

Poco F4 GT predstavljen sa Snapdragon 8 Gen 1 čipsetom, ekranom od 120Hz i punjenjem od 120W

10203
10205
10206
10207
10208
10209