Greška

Došlo je do greške.

Dizajn Samsungovih EV baterija bi mogao stići i na pametne telefone

19.04.2022 16:25 | 0 Mobile
Dizajn Samsungovih EV baterija bi mogao stići i na pametne telefone

 

Pre otprilike godinu dana Samsung SDI je počeo da proizvodi baterije 5. generacije za električna vozila koristeći metod slaganja umesto uobičajene metode „žele rolne“. Na ovaj način komponente baterije mogu biti čvršće upakovane, što rezultira većim kapacitetom za istu zapreminu. Sada Elec izveštava da se kompanija sprema da koristi ovu metodu i za baterije pametnih telefona.

Baterije proizvedene metodom slaganja imaju najmanje 10% veći kapacitet od tradicionalnog dizajna u rolni. To znači da bi baterija od 5.000 mAh poput one u Galaxy S22 Ultra telefonu mogla imati kapacitet od 5.500+ mAh. Alternativno, telefoni se mogu učiniti tanjim i lakšim, a da kapacitet baterije ostane isti.

 

evbatsamsung.jpgBaterije sa ravnim rolnama ne mogu se čvrsto spakovati jer prirodno oticanje koje nastaje kada se baterija puni i prazni može savijati elektrode, oštetivši ih u procesu. Novi dizajn rešava ovaj problem i omogućava popunjavanje mrtvog prostora unutar baterije.

Nove baterije će se navodno proizvoditi u fabrici Cheonan u Koreji, a očekuje se da će kompanija prenameniti i jednu od linija u svojoj fabrici u Tianjinu u Kini kako bi koristila i novi metod.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Radi se na novim Crazy Taxi i Jet Set Radio igrama

OnePlus 10R 5G zvanično nagovešten u seriji tvitova pre lansiranja

10104
10105
10106
10107
10108
10109