Greška

Došlo je do greške.

Digmine malware tajno rudari kriptovalute preko Facebook Messengera

25.12.2017 09:49 | 0 Software/Web
Digmine malware tajno rudari kriptovalute preko Facebook Messengera


Sa rastućom popularnošću kriptovaluta, brojni hakeri i drugi prevaranti implementiraju različita rešenja kojima mogu da prevare web korisnike i iskoriste njihove sisteme za rudarenje kriptovaluta za hakere. Najnoviji metod koristi Facebook Messenger za rudarenje kriptovaluta uz pomoć opasnog malwarea.

Malware koji se distribuira preko Messengera nosi naziv Digmine a koristi se za rudarenje Monero kriptovalute. Sigurnosni istraživači kompanije Trend Micro su otkrili ovaj malware, a takođe ističu da hakeri mogu da ga iskoriste i za preuzimanje Facebook naloga. Digmine malware je prerušen da izgleda kao video fajl koji se deli preko messengera.

Jedini način na koji se malware može širiti, jeste preko desktop verzije Messengera, kada se koristi u Google Chrome-u. Otvaranje video fajla u Messengeru na bilo kom drugom browseru neće imati posledice po korisnika. Malware hakerima može da obezbedi kontrolu nad nalogom korisnika, što može retzultirati usporavanjem računara ili ciljanjem ljudi sa korisnikove liste prijatelja.

Ovakve vrste napada i zloupotreba browsera su sve češće, a neki browseri pokušavaju da blokiraju ove nove vrste napada. Među njima je i Opera, koja je u svojoj najnovijoj verziji implementiraka alatku za sprečavanje malware-a za kriptorudarenje.

Opera 50 implementira funkciju koja štiti od rudara kriptovaluta

Izvor: HotHardware

Komentari

0 Dodaj komentar

HMD Global prodao oko 16 miliona Nokia telefona tokom trećeg tromesečja

OneDrive dobio poboljšanu Android Oreo podršku

10504
10505
10506
10507
10508
10509