Greška

Došlo je do greške.

Digitalne igre su generisale 9,5 milijardi dolara tokom novembra

24.12.2019 17:20 | 0 Biznis IT
Digitalne igre su generisale 9,5 milijardi dolara tokom novembra


Tokom poslednje decenije, gejming tržište je ostvarilo ogroman rast, ali praznična sezona je uobičajeno period kada se primećuje značajan rast prodaje igara. Ovog meseca, kompanija SuperData je objavila svoju globalnu analizu tržišta digitalnih igara.

Ukupno gledano, približno 9,5 milijardi dolara je potrošeno na gejming sadržaj na PC uređajima, konzolama i mobilnim uređajima tokom novembra. Ovo predstavlja povećanje od 5% u odnosu na novembar 2018. godine. Mobilne igre su najviše učestvovale u ostvarenju pomenute zarade, sa 59 procenata.

League of Legends je igra koja je ostvarila najveću zaradu kada su PC igre u pitanju, a slede Dungeon Fighter Online, Crossfire, Fantasy Westward Journey Online II, World of Warcraft, Star Wars Jedi: Fallen Order, Call of Duty: Modern Warfare, World of Tanks, Roblox i Counter-Strike: Global Offensive.

 

Pogledajte još: LoL najgledanija igra na Twitch streamovima, GTA V utrostručio gledanost


Kada su u pitanju konzole, listu 10 najprodavanijih igara u novembru čine: Pokemon Sword and Shield, Call of Duty: Modern Warfare, Star Wars Jedi: Fallen Order, FIFA 20, NBA 2K20, Death Stranding, GTA V, Fortnite, Madden NFL 20 i Luigi’s Mansion 3.

Jedna igra, koja se izdvaja, jeste Star Wars Jedi: Fallen Order koji se pojavljuje u Top 10 listi najprodavanijih i za PC i za konzole. Prema navodima kompanije SuperData, pomenuta igra je po prodaji prevazišla Battlefront II i tokom novembra se prodala u 2,14 miliona digitalnih kopija. S druge strane, Rockstarov Red Dead Redemption 2 je tokom novembra razočarao, prodavši se u svega 408.000 kopija.

Izvor: KitGuru

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Western Digital predstavlja prvi svetski 20TB SMR HDD

Helio G70 čipset bi mogao pokretati Redmi 9 telefon

10604
10605
10606
10607
10608
10609