Developeri VR igara preferiraju HTC Vive

U slučaju VR kaciga virtuelne realnosti postavlja se pitanje koja platforma dobija najviše pažnje developera? Navodno to je HTC Vive.

Odluka ka kontroleru virtuelne realnosti visoke klase je kako do softvera tako i do same tehnologije. U slučaju VR kaciga postavlja se pitanje koja platforma dobija najviše pažnje developera? Navodno to je HTC Vive. Industrijski izveštaj koji je predstavio UBM Game Network pokazuje da se 49 posto developera fokusira na HTC Vive, dok 43 posto piše softver za Oculus Rift. Taj jaz postaje sve veći kada se developerima postavi pitanje oko razvoja sledeće igre, u tom slučaju 35 posto njih radi igre za HTC Vive, a 23 posto se fokusira na Oculus Rift.
Studija ne objašnjava zašto Vive dobija veću podršku iako bi tehnologija ovde mogla da igra presudnu ulogu. Dok je Oculus u većoj meri fokusiran na igre kod kojih se sedi dok se igra sa konvencionalnim kontrolama, Vive ulazi znatno dublje u tematiku.
Ipak, i bez obzira na hardver, ovde postoji mnogo izazova za developere. Visoka cena VR uređaja visoke klase kao i nedostatak naslova koji se vode kao “obavezno igrati” su najčešći problemi. Ipak, optimizam je prisutan pa tako 96 posto developera veruje da postoji održiva publika za izmenjenu i virutelnu realnost.
Ubisoft će ove godine objaviti tri velike VR igre
Izvor: Engadget
Sve informacije vezane za HTC, možete pogledati na HTC stranici na Benchmark sajtu
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi